Ostani doma
Koronavirus

određivanje samoizolacije

NZJZ Andrija Štampar: 'Ako imate pozitivan nalaz, javite se svom liječniku obiteljske medicine'

NZJZ Andrija Štampar: 'Ako imate pozitivan nalaz, javite se svom  liječniku obiteljske medicine'
Ilustracija/Dusko Jaramaz/PIXSELL

Poželjno je nazvati liječnika obiteljske medicine, bez obzira je li došao poziv epidemiologa

Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ poziva građane koji su se testirali na COVID 19 da obavezno ostanu kod kuće do dolaska nalaza.

''Ukoliko im stigne pozitivan nalaz molimo da se jave nadležnom liječniku obiteljske medicine radi određivanja izolacije, a njihovi bliski kontakti radi određivanja mjere samoizolacije. Naime, ukoliko još niste dobili poziv epidemiologa vezano za određivanje statusa (samo)izolacije, liječnici obiteljske medicine su također ovlašteni donijeti tu odluku kako bi se ubrzao proces te kako bi se pomoglo i ovako preopterećenim epidemiolozima'', poručili su iz NZJZ „Dr. Andrija Štampar“.

Javiti se liječniku obiteljske medicine

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zbog izrazito velikog broja pozitivnih osoba na koronavirus te svakodnevno velikog broja briseva koji se uzimaju te potom analiziraju, Zavod apelira na svoje sugrađane koji su dobili pozitivan nalaz da se bez odgode jave nadležnom liječniku obiteljske medicine.

Jednako tako, Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ moli sve građane koji imaju informaciju da su zaraženi koronavirusom da obavijeste svoje bliske kontakte te da ih upute da se jave nadležnom liječniku obiteljske medicine, bez obzira jesu li dobili poziv epidemiologa ili ne.

Vezana vijest

cijepljenje, gripa

Na taj način građani mogu pomoći epidemiolozima koji ovih dana muku muče s pronalaženjem kontakata.

''Epidemiolozi Zavoda ulažu maksimalan trud kako bi što prije kontaktirali zaražene građane, ali i njihove bliske kontakte, no zbog pogoršane epidemiološke situacije, to često nije moguće napraviti u kratkom vremenskom roku'', navode iz NZJZ „Dr. Andrija Štampar“.

Ujedno, iz Zavoda zahvaljuju svim građanima na strpljenju i dosadašnjem poštivanju preporučenih mjera za suzbijanje širenja koronavirusa te podsjećaju na one osnove – nošenje zaštitnih maski, održavanje fizičkog razmaka te učestalo pranje ruku.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!