Ostani doma
Koronavirus

kolone na kraju

Istražili smo kako se naručiti za testiranje na koronu u Zagrebu. Načekat ćete se

Istražili smo kako se naručiti za testiranje na koronu u Zagrebu. Načekat ćete se
PIXSELL

Kilometarske kolone za drive-in točke za testiranje na koronavirus postale su uobičajena slika.

Ne bi li se smanjile kilometarske gužve za testiranje na koronu u centru Zagreba, Hrvatski zavod za javno zdravstvo otvorio je novu točku za uzimanje briseva na parkiralištu Zagrebačkog velesajma pa su se gužve preselile na Velesajam. U srijedu su k tome bile i dodatno pojačane kratkotrajnim problemima s naplatom testiranja pomoću POS uređaja.

Međutim, čekanje u redu u automobilu ili pred nekom od tri Covid-19 ambulanti u glavnome gradu samo je zadnja faza čekanja, jer se na testiranje morate naručiti putem internetske aplikacije ili telefonom. I dok je telefonsku liniju gotovo nemoguće dobiti, internetska aplikacija HZJZ-a 28. listopada, za testiranje bez uputnice, uz plaćanje, nudi vam termin za šest dana, 3. studenog.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Testirati se možete i na Nastavnom zavodu za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar", gdje se također morate naručiti, ali je situacija malo bolja. Aplikacija prijavnicentar.hr/testiranje/stampar u srijedu popodne ponudila nam je testiranje već u petak, 30. listopada, a zanimljivo je da su termini raspoređeni s doslovno 30 sekundi razlike.

Napomenimo da je u Zagrebu cijena testiranja 698,21 kunu.

U Osijeku samo telefonom, prvi termin za šest dana

U Osijeku se možete testirati primjerice u Zavodu za javno zdravstvo, gdje se morate naručiti telefonom, a prvi slobodni termin u srijedu navečer ponuđen nam je za utorak ujutro. Testiranje košta 700 kuna, a ako želite nalaz isti dan, 1000 kuna.

Testiranje je moguće napraviti i u osječkoj bolnici, također se treba naručiti, ali samo od 8 i 30 do 10 i 30.

Splitski nastavni zavod za javno zdravstvo također naručuje putem aplikacije, ali ona nažalost u srijedu nije radila: prijavnicentar.hr/hr_HR/testiranje/split.

Od najvećih gradova u Hrvatskoj naručivanje nije potrebno jedino u Rijeci, gdje se ono obavlja u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo u Krešimirovoj ulici. Ako nemate uputnicu trebate samo ispuniti narudžbenicu koju prethodno treba isprintati sa stranica zavoda.

Fotografije iz zraka pokazuju gužve kod Velesajma za testiranje na Covid-19

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!