Ostani doma
Koronavirus

VLADA SMJENJUJE VIJEĆE

Evo što je utvrdila inspekcija u KB Dubrava o pacijentici koja je bila gola tri dana, nedostatku hrane i lijekova...

Evo što je utvrdila inspekcija u KB Dubrava o pacijentici koja je bila gola tri dana, nedostatku hrane i lijekova...
Luka Stanzl/PIXSELL

Vlada je smijenila Upravno vijeće bolnice

Nakon što je proteklih dana liječnica iz KB-a Dubrava svojim pismom u kojem govori o situaciji u Primarnom respiracijskom intenzivističkom centru podigla veliku prašinu u javnosti, Ministarstvo zdravstva u tu je ustanovu prije tri dana uputilo zdravstvenu inspekciju čiji je nalaz završen.

Premda veći propusti u liječenju i opskrbi nisu utvrđeni, komunikacija između uprave bolnice i koordinatora Primarnog respiracijskog centra nije dobra jer je došlo do dvostruke linije upravljanja, utvrdila je inspekcija, a javlja Jutarnji list navodeći da će vjerojatno uslijediti smjena uprave KB-a Dubrava. Danas bi Vlada trebala smijeniti i Upravno vijeće te bolnice.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U zaključku zdravstvene inspekcije o provedenom nadzoru u KB-u Dubrava kaže se kako su potvrđeni samo dijelom manji propusti "zbog kojih nisu nastupile štetne posljedice koje bi utjecale na kvalitetu liječenja pacijenata u centru".

Vezana vijest

Covid odjel u bolnici u Karlovcu

Uočena je, međutim, neodgovarajuća komunikacija između Uprave bolnice i koordinatora Primarnog intenzivističkog centra što je na neki način dovelo do uspostavljanja dvostrukog sustava upravljanja bez jasno definirane odgovornosti i ovlasti, a što je dovelo i može dovesti do propusta u organiziranju rada respiracijskog centra, navodi se u nalazu. 

U nalazu zdravstvene inspekcije kaže se da su u opskrbi hranom pacijenata utvrđeni manji propusti s obzirom na to da su obroci bili dostavljeni na odjel na kojem nisu bili pacijenti za koje je pripremljena, ali "je problem riješen".

O dijelu pisma u kojem se spominje pacijentica koja je bila bez odjeće 72 sata u sobi s još troje pacijenata inspekcija kaže da glavna sestra bolnice i medicinske sestre i tehničari koji su bili na odjelu nisu mogli potvrditi te navode "jer ima dovoljno deka i jednokratnih pidžama u centru".

Covid odjel u bolnici u Karlovcu

 

Nesklad je uočen oko ambulante za covid Objedinjenog hitnog prijema koja je po izjavi ravnatelja KB Dubrava u funkciji od 22. listopada, a prema izjavi koordinatora PRIC-a od 27. listopada odnosno tek od utorka, piše Jutarnji list.

Mislite li da će Hrvatska uvesti lockdown u idućih nekoliko tjedana?

Rezultati
Da: 2790 odgovora
Ne: 2273 odgovora
  • Da:

    55% (2790)

  • Ne:

    45% (2273)

Vrati se na glasanje

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!