Ostani doma
Koronavirus

BROJKE KOJE ZOVU NA OPREZ

U pet mjeseci tek oko jedan posto preminulih u Hrvatskoj od koronavirusa nije imao niti jedan komorbiditet

U pet mjeseci tek oko jedan posto preminulih u Hrvatskoj od koronavirusa nije imao niti jedan komorbiditet
Shutterstock

Hrvatska ulazi u najtežu fazu borbe s pandemijom koronavirusa

Od prvog zabilježenog slučaja u Hrvatskoj do dana 29. listopada 2020. zabilježeno je ukupno 511 smrtnih slučajeva, pokazuju podaci koje je Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) dostavio RTL-u na upit.

Vezana vijest

koronavirus, izolacija

Promatrajući po dobnim skupinama, 438, odnosno 85,7 posto smrtnih slučajeva zabilježeni su u dobi većoj od 65 godina. U dobnim skupinama od 0 do 19 godina zabilježen je samo jedan smrtni slučaj.

Kada je u pitanju dob oboljelih, promatrajući prosjek dobi među smrtnim slučajevima po mjesecima u nastavku prvog vala epidemije u Hrvatskoj ne bilježi se značajnija promjena te ona u listopadu iznosi 77 godina, rujnu 76,1 godinu, kolovozu 76 godina, srpnju 78,1 godinu te lipnju 76,5 godina.

Od 1. lipnja do 29. listopada preminulo je ukupno 408 osoba, od čega 169 osoba stavljenih na respirator što znači da je 41,4 posto preminulih zahtjevalo mehaničku potporu ventilacije. U istom razdoblju preminule su samo četiri osobe kojima prema evidencijama nisu navedeni nikakvi komorbiditeti što iznosi oko jedan posto.

Od zabilježenog dnevnog broja slučajeva na dan 29. listopada 2020. koji iznosi 2.776, za njih 684, odnosno 24,6 posto zabilježeno je da su imali aktivan status samoizolacije.
 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!