Ostani doma
Koronavirus

ministarstvo: upoznati smo sa slučajem

RTL otkriva! Novi skandal u KB Dubrava: Iz bolnice otpustili COVID pozitivnu nepokretnu ženu od 83 godine!

Uz pratnju policije doveli su je na liječenje kćeri koja također ima teške simptome koronavirusa

I uz to - novi prosvjed liječnika i drugog medicinskog osoblja Kliničke bolnice Dubrava. Točno u podne djelatnici su ministru Berošu poručili da preispita odluku o tome da njihova ustanova postaje isključivo COVID centar. On im je ubrzo odgovorio, a u našu redakciju stigla je još jedna nevjerojatna priča iz te ustanove.

Dubrava - srce odbrane od Covida 19.  No ona to ne želi biti. Zaposlenici kažu- liječit će zaražene, ali ne žele da cijela bolnica bude Covid bolnica. Na taj su način, rekli su na prosvjedu, covid bolesnici stavljeni u poziciju bolesnika drugog reda. 

Vezana vijest

Respirator

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Liječe se u neadekvatnim prostorima bez osnovnih higijenskih uvjeta. Ponegdje bez dnevnog svjetla i ispravnih električnih instalacija. Liječe se i doniranim, starim respiratorima u bolnici bez infektologa u punom radnom vremenu i bez mikrobiološkog laboratorija", kaže pomoćnik ravnatelja za kvalitetu KB Dubrava Josip Ćurić

Većina bolnice jučer je ispražnjena. Ne rade ambulante, nema pregleda ni operacija čak ni hitnih slučajeva. 

"Tužno i otužno. Sjedimo i čekamo i ne znamo šta će bit s nama", poručuje medicinska sestra na Odjelu plućne dijagnostike Mirela Kuduz

Neki emocije nisu mogli suspregnuti.

"Bolnica se sustavno uništava tj. žrtvuje se za nečije privatne ciljeve u skoroj budućnosti", kaže njegovateljica Franciska Hunjadi.

Vezana vijest

Vili Beroš

"Emotivno reagiram isto kao i ovi ljudi koji su plakali preko telefona i pitali: sestro, a gdje sad idem", kaže medicinska sestra Magdalena Majtan.

One sestre, pak, koje dođu iz drugih bolnica, kažu sestre s covid odjela iz Dubrave, dugo se na njima ne zadrže. 

Sustav prilično popušta pod pritiskom

"Obećane sestre sa Rebra dođu, vide, probaju i više se ne pojave", kaže medicinska sestra na Covid odjelu Zvjezdana Anaković.

Vezana vijest

kb dubrava

Zato iz zelene bolnice na istoku grada apeliraju na ministra.

"Želimo da malo posluša ne samo politiku. Ne samo ravnatelja, ne samo upravno vijeće nego samo da posluša i nas i da da potporu djelatnicima. Oni su ipak ti koji uđu u Covid i rade, izvukli su deblji kraj", kaže neurokirurg Fadi Almahariq.

Ministar one koji prosvjeduju danas pita - koja je alternativa? Tvrdi da je Dubrava najbolji izbor. 

Prosvjed djelatnika KB Dubrava

"Zbog infrastrukturnih uvjeta, zbog instalacija koje su provedene gotovo do svakog kreveta. Gdje imamo takve uvjete u Gradu Zagrebu? Nigdje", kaže Vili Beroš

Bolnica koja se, osim s koronavirusom, bori i sa skandalima, noćas je otpustila i covid pozitivnu nepokretnu ženu u dobi od 83 godine. I to ne zdravu. Uz pratnju policije doveli su je na liječenje kćeri koja također ima teške simptome koronavirusa. Pacijentica je kao posljedicu koronavirusa dobila moždani udar te je potpuno dezorijentirana. Obitelj se pita prazne li se kreveti za mlađe dok se starije pušta kući da umru. 

"To bi bio veliki stručni propust… Nitko se ne otpušta prije nego to kliničko stanje ne dozvoljava", kaže Beroš.

Nakon detaljnijih informacija, iz ministarstva smo dobili odgovor da su upoznati sa slučajem te da je zatraženo žurno očitovanje KB Dubrava. Čini se da sustav prilično popušta pod pritiskom situacija. No, ministar uvjerava - stanje nije takvo. 

"Ja nemam dojam da je sustav krahirao. Ako se to desi ja ću podnijet ostavku", kazao je Vili Beroš

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!