Ostani doma
Koronavirus

Iskustvo s koronom

'HOROR FILM BEZ KRAJA' Objave medicinske sestre podijeljene su desetke tisuća puta: 'Umiru, ali ne vjeruju da virus postoji...'

'HOROR FILM BEZ KRAJA' Objave medicinske sestre podijeljene su desetke tisuća puta: 'Umiru, ali ne vjeruju da virus postoji...'
Shutterstock

Niz tweetova Jodi Doering postao je viralan prošlog vikenda

Objava medicinske sestre iz Južne Dakote u SAD-u privukla je ogromnu pažnju javnosti, nakon što je na Twitteru izrazila frustraciju zbog pacijenata koji bez obzira na sve ne vjeruju da umiru od Covid-19 bolesti.

Niz tweetova Jodi Doering postao je viralan prošlog vikenda nakon što je pisala o pacijentima koji ne vjeruju da je virus stvaran dok se bore za zrak priključeni na aparate za pomoć pri disanju.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Nije riječ o jednom pacijentu, puno ih je", kazala je Doering za CNN. "Posljednje su im riječi: 'Ovo se ne može događati, ovo nije stvarno'".

Južna Dakota, kao i cijeli SAD prolazi kroz rapidan rast brojeva slučajeva posljednjih tjedana. U toj su američkoj saveznoj državi početkom tjedna 20 posto svih bolničkih kreveta popunjavali pacijenti s bolešću Covid-19.

"Ljudi žele da je to gripa, upala pluća", rekla je Doering. "Neki su čak rekli, 'Pa možda je rak pluća...' Čak i kad dobiju pozitivan nalaz testa, ne vjeruju. Često se nažalost događa da na medicinskim sestrama iskaljuju bijes i mržnju.

"Dobacuju vam pogrde i pitaju vas zašto ste tako obučeni jer ne vjeruju da je Covid stvaran."

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!