Ostani doma
Koronavirus

Borba s Covidom-19

Gore nego jučer: U Gradu Zagrebu 822 novozaraženih koronavirusom!

Gore nego jučer: U Gradu Zagrebu 822 novozaraženih koronavirusom!
Marko Lukunic/PIXSELL

U posljednja 24 sata u Zagrebu je zabilježeno je 198 slučajeva više nego jučer

Ukupan broj novooboljelih osoba u Gradu Zagrebu, prema podacima HZJZ-a, iznosi 822.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ "Dr. Andrija Štampar" obavljeno je 1347 testiranja na SARS-CoV-2, od čega je 600 nalaza bilo pozitivno.

Vezana vijest

Koronavirus

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Od 877 obrađenih pozitivnih osoba: 317 je za sada negativne epidemiološke anamneze, 339 osoba je kontakt COVID + osoba, dvije su osobe doputovale iz BiH i s Kosova. 41 osoba su štićenici/djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za 76 osoba obrada je još u tijeku.

Kod 24 osobe moguća je izloženost na radnom mjestu, a kod jedne osobe tijekom boravka u zdravstvenoj ustanovi. 11 djece školske dobi u obradi je od strane liječnika školske medicine. Obrada za 62 osobe završena je od strane liječnika obiteljske medicine. Kod jedne je osobe moguća izloženost tijekom sportske aktivnosti, a kod tri je osobe moguće izlaganje na obiteljskim okupljanjima i prilikom izlazaka.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim socijalnim ustanovama u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 21 korisnika i osam djelatnika.

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod 23 učenika i dva nastavnika osnovnih škola te 33 učenika, jednog nastavnika i jednog nenastavnog djelatnika srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 376 učenika osnovnih te 596 učenika srednjih škola. U Karanteni Grada Zagreba nalazi se 21 osoba.

Zaključno, trenutno je u Gradu Zagrebu 3.481 aktivan slučaj.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!