Ostani doma
Koronavirus

Dobili kontejnere na ulazu

Situacija u Varaždinu je dramatična: 'Angažman osoblja nadmašuje granice ljudske izdržljivosti'

Situacija u Varaždinu je dramatična: 'Angažman osoblja nadmašuje granice ljudske izdržljivosti'
Pixsell

Varaždinska bolnica postavila je kontejnere za dijagnostiku pacijenata na hitni prijem

Mobilne kontejnere koji služe za obavljanje dijagnostike pacijenata za hitni prijem u Varaždinsku bolnicu koja je pod ogromnim pritiskom zbog strahovito velikog broja zaraženih u toj županiji, novinarima pokazali ravnatelj bolnice Nenad Kudelić i glavna sestra objedinjenog hitnog prijema Nevenka Ivek.

Bolnica danas ima 10 kontejnera, a već na početku epidemije su bili postavili jedan, rekla je Ivek, jer su zaključili da su "u Italiji napravili grešku da na početku nisu odvojili pacijente pozitivne na koronavirus od ostalih i zbog toga su imali veliku smrtnost u svojim zdravstvenim ustanovama", prenosi portal varaždinski.net.hr.

Vezana vijest

Koronavirus

10 kontejnera

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Danas imamo 10 kontejnera i dvije prostorije izolacije u kojima smještavamo životno ugrožene pacijente. Međutim, ne smijemo zaboraviti da u populaciji imamo ljude koji su imunokompromitirani i imaju prateće dijagnoze u ovom trenutku", kazala je i istaknula da su svi kontejneri opremljeni sa svime što je potrebno, imaju kisik, grijanje, dovoljan broj sve opreme koja je potrebna za zaštitu pacijenata i osoblja. 

"Nastojimo organizirati da takvim pacijentima osiguramo da bude u kontejneru koji je grijani ili dio čekaonice sve dok ne dobijemo rezultate testa na koronavirus. Koristimo sve svoje resurse na najbolji mogući način i osiguravamo najbolju moguću skrb", rekla je Ivek i istaknula da je rad u smjenama povećan, a kapaciteti su došli do krajnjih granica.

Vezana vijest

Testiranje

Dramatične poruke

"Prije početka pandemije u jednoj smjeni bilo nas je četvero. Sad nas je sedmero. S dodatnim resursima u hitnom prijemu nastojimo zbrinjavati sve pacijente jer ponekad u kontejneru trebaju biti i do četiri sestre. Radimo svoj posao, svi smo profesionalci. Svi smo odabrali svoje zanimanje, ali uvjeti u kojima se trenutno radi i angažman cijelog osoblja nadmašuje granice ljudske izdržljivosti", istaknula je Nevenka Ivek.

Ravnatelj Kudelić komentirao je nove mjere.

"Trenutno je u OB Varaždin 185 osoba zaraženih koronavirusom. Od toga je 15 na respiratoru i 3 osobe su umrle u posljednja 24 sata od posljedica koronavirusa. Što se tiče mjera, očekujemo manji priljev pacijenata, ali rezultate mjera vidjet ćemo tek nakon 10 do 15 dana. Nažalost, nisu usvojene sve mjere koje smo predlagali, ali nadamo se da će ovaj paket mjera zaustaviti krivulju koja je u uzlaznoj putanji" rekao je Kudelić.

Hoće li nove mjere pomoći u suzbijanju širenja virusa?

Rezultati
Naravno da hoće: 492 odgovora
Neće, prekasno su uvedene i nedovoljne su: 1551 odgovora
  • Naravno da hoće:

    24% (492)

  • Neće, prekasno su uvedene i nedovoljne su:

    76% (1551)

Vrati se na glasanje

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!