Ostani doma
Koronavirus

iskreno svjedočanstvo

Hrvatski glumac o borbi s koronom koju je jedva preživio: 'Pomirio sam se i pomislio da je to to, kraj je došao'

Hrvatski glumac o borbi s koronom koju je jedva preživio: 'Pomirio sam se i pomislio da je to to, kraj je došao'
Zarko Basic/PIXSELL

S koronavirusom se borio gotovo mjesec dana u KB-u Dubrava

Hrvatski glumac Vojin Perić ispričao je svoje mukotrpno iskustvo o zarazi koronavirusom s kojom se borio punih mjesec dana u KB-u Dubrava.

60-godišnji Perić kaže da je tjedan dana proveo na respiratoru, a sada kad se vratio kući, slavi novi početak života. ''Sve što možete skupiti iz literature strave i užasa, slilo se u KB Dubrava." 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Zadnje čega se sjećam iz Dubrave, prije utonuća u umjetni san, bile su riječi doktora koji mi je smirenim glasom kazao: 'Ne brinite ništa, sad ćemo mi vama pomoći'. U tom sam trenutku osjetio potpuni mir, pomirenje zapravo, i pomislio da je to to, kraj je došao, rekao sam u sebi: 'Svijete, doviđenja'', ispričao je za 24 sata Perić.

Razbolio se 19. listopada nakon predstave u Vukovaru kad je dobio temperaturu, a nakon testiranja, utvrđena mu je zaraza. Isprva nije imao ozbiljne simptome, ali temperatura nije popuštala te je desetog dana otišao u bolnicu kada više nije mogao doći do zraka.

Imao je obostranu upalu pluća i, kako kaže, užasnu bol, a u čitavoj agoniji jedino se sjeća glasova svoje supruge Ana-Marije i kćeri Anje. 

Vezana vijest

cjepivo gripa

''Odmah sam stavljen na intenzivnu skrb, na kisik, no nakon samo dan i pol stanje mi se opet pogoršalo, samostalno disanje više nije bilo moguće i morali su me prikopčati na respirator. Dolazak u bolnicu u teškom stanju bio je za mene samo crna rupa'', rekao je Perić.

Nakon što su ga skinuli s respiratora, stanje mu se počelo poboljšavati, a za medicinski tim u Dubravi ima samo riječi hvale.

''Ti se ljudi ubijaju od posla. Ratuju protiv smrtonosnog malog neprijatelja, nevidljivog. Zahvaljujem im što su spasili moj i još mnogo drugih života. Budimo sretni što ih imamo. Zdravstvo je možda u kolapsu, no oni spašavaju živote kao da imaju lijekova i opreme u izobilju. A zapravo se snalaze samo s vlastitim znanjima'', ispričao je Perić za 24 sata.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!