Ostani doma
Koronavirus

teška situacija

U Osječko-baranjskoj županiji najviše zaraženih ikad u jednom danu! Preminuo muškarac rođen 1972.

U Osječko-baranjskoj županiji najviše zaraženih ikad u jednom danu! Preminuo muškarac rođen 1972.
Dubravka Petric/PIXSELL

Najviše novozaraženih je s područja Osijeka, njih 164

U zadnja 24 sata u osječkom KBC-u i županijskom Zavodu za javno zdravstvo testirano je 556 uzoraka od kojih je 333 pozitivno na koronavirus što je najveći broj zaraženih u jednom danu, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer Civilne zaštite koji dodaje i da je umrlo pet osoba.

U zadnja 24 sata umrlo je pet osoba zaraženih koronavirusom. U KBC-u su umrla četiri muškarca; iz Laslova rođen 1972. godine, iz Đakova rođen 1960., te dvojica iz Osijeka rođeni 1949.  i 1938. godine. U našičkoj bolnici umrla je žena iz Ledenika rođena 1961.  U samoizolaciji  je 2.157 osoba, priopćio je Stožer.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najviše novozaraženih je s područja Osijeka, njih 164. U Valpovu ih je 30, Đakovu 25, Belišću 15, Donjem Miholjcu  14, Našicama devet i Belom Manastiru šest.

Kad je riječ o općinama,  najviše novopozitivnih  je na području Koške - 12, slijede Bizovac 10, Čepin sa sedam i Darda sa četvero novopozitivnih.  Po tri imaju Antunovac, Čeminac i Drenje, po dvije Bilje, Jagodnjak, Levanjska Varoš, Punitovci, Satnica Đakovačka, Semeljci, Strizivojna i Vuka, a po jednu općine Draž, Đurđenovac, Feričanci, Gorjani, Kneževi Vinogradi, Magadenovac, Petlovac, Petrijevci, Podravska Moslavina, Popovac, Viškovci i Vladislavci.

Vezana vijest

Krunoslav Capak

Na bolničkom liječenju je 213 osoba oboljelih od covida i to 177 u KBC-u, od kojih je 37 na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 36 pacijenta .

Policija je obavila 42 provjere osoba u samoizolaciji i svi su zatečeni na prijavljenoj adresi.

Službenici civilne zaštite, policije i Državnog inspektorata obavili su 48 nadzora provođenja epidemioloških mjera, većinom u ugostiteljskim objektima i prodavaonicama. Tijekom nadzora izdali su četiri naloga za otklanjanje uočenih nepravilnosti.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!