Ostani doma
Koronavirus

poruka premijera

Plenković najavio promjenu zakona: 'To će omogućiti kažnjavanje fizičkih osoba koje se ne budu pridržavale mjera'

Plenković najavio promjenu zakona: 'To će omogućiti kažnjavanje fizičkih osoba koje se ne budu pridržavale mjera'
Zeljko Lukunic/PIXSELL

'Cilj nam je osigurati održivost zdravstvenog sustava u kojemu naši liječnici, medicinske sestre i zdravstveni djelatnici ulažu nadljudske napore da izliječe oboljele i spase svaki život', kazao je premijer

Premijer Andrej Plenković objavio je u četvrtak nove mjere za suzbijanje koronavirusa koje će stupiti na snagu u subotu, 28. studenoga, i trajati do ponedjeljka, 21. prosinca, a uključuju zatvaranje kafića i restorana, zabranu svadbi, sajmova i većine sportskih natjecanja.

"Ove mjere će biti na snazi najmanje do 21. prosinca", rekao je Plenković i najavio kako će se paralelno ići s promjenom zakona koji će omogućiti kažnjavanje fizičkih osoba koje se ne budu pridržavale mjera.

Vezana vijest

Andrej Plenković

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Cilj nam je osigurati održivost zdravstvenog sustava u kojemu naši liječnici, medicinske sestre i zdravstveni djelatnici ulažu nadljudske napore da izliječe oboljele i spase svaki život. Paralelno s tim, pojačat će se kapacitet testiranja, jer nam je važno da izoliramo svaku zaraženu osobu".

Vezana vijest

plenković mjere

Plenković je najavio da će u ponedjeljak biti predstavljene dodatne mjere za pomoć gospodarstvu i svim pogođenim djelatnostima, o čemu će se idućih dana voditi razgovori s predstavnicima njihovih udruga.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!