Ostani doma
Koronavirus

situacija s koronom

Stižu brojke po županijama: Kreće testiranje učenika u Zagrebu, 41 pozitivan u Požeško-slavonskoj županiji

Stižu brojke po županijama: Kreće testiranje učenika u Zagrebu, 41 pozitivan u Požeško-slavonskoj županiji
RTL

Danas kreće antigensko testiranje u zagrebačkim školama

 U Osječko-baranjskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 97 novozaraženih koronavirusom, a umrlo je sedam osoba, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer Civilne zaštite.

U KBC Osijek testirano je ukupno 363 uzorka, a od tog broja na područje Osječko-baranjske županije odnosi se 275 uzoraka.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najviše novopozitivnih je s područja Osijeka s prigradskim naseljima - njih 45, zatim deset iz Valpova, osam iz Bizovca, po šest iz Belišća i Čepina i četvero iz Bilja. Tri su iz Darde, po dvije iz Đakova i Erduta, te po jedna s područja Antunovca, Belog  Manastira, Čeminca, Đurđenovca, Gorjana, Kneževih Vinograda, Petlovca, Satnice Đakovačke, Semeljaca, Strizivojne i Vuke.

Na bolničkom liječenju je 229 pacijenata oboljelih od Covida-19, i to 190  u KBC-u, od kojih su 38 na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 39 pacijenta.

U zadnja 24 sata u KBC-u je umrlo sedam osoba, i to pet muškaraca - iz Osijeka (1936. g.), Jelisavca (1931.), Gata (1978.),  Donjeg Miholjca (1947.) i iz Vuke (1952.) te dvije žene - iz Osijeka (1938.) i iz Belog Manastira (1944.).

U samoizolaciji se na području županije 2.183 osobe, priopćio je Stožer.

Policija je provela 12 provjera osoba u samoizolaciji, i to 11 samoinicijativnih pri čemu je sve zatekla na prijavljenoj adresi, a prilikom provjere dojave građana iz Belog Manastira utvrđeno je kršenje mjere.

Policija je obavila i 192 nadzora objekata, no nije utvrdila kršenje propisanih mjera.

Inspektori i službenici Civilne zaštite tijekom vikenda obavili su 334 nadzora provođenja epidemioloških mjera u prodavaonicama, ugostiteljskim objektima, trgovačkim centrima, noćnim klubovima, benzinskim crpkama i drugim objektima. U 45 slučaja utvrdili su nepravilnosti za koje su izrekli upozorenja i naložili mjere za njihovo otklanjanje.

Načelnik županijskog Stožera Ivan Hampovčan rekao je da je od početka epidemije do danas na području županije na koronavirus ukupno pozitivno 8.633 osoba, a izliječeno je ukupno 6.774 osoba.

Od početka epidemije umrlo je 175 osoba, što znači da je trenutno 1.684 osoba aktivno pozitivno na koronavirus, dodao je.

„Trenutno imamo izdvojeno 237 kreveta za liječenje Covida i 110 kreveta za izolaciju sumnjivih pacijenata, a popunjenost kapaciteta KBC-a za Covid je 80 posto. U nadi da to neće biti potrebno, u tijeku su i pripreme za eventualno korištenje dvorane Gradski vrt za smještaj oboljelih. Oprema je naručena, dio je već smješten u skladište, a predstavnici Stožera sutra će u Zagrebu vidjeli kako organizacijski funkcionira smještaj oboljelih u dvorani“, rekao je ravnatelj KBC-a Željko Zubčić.

169 pozitivnih u Krapinsko-zagorskoj županiji  

Na području Krapinsko-zagorske županije u protekla 24 sata potvrđeno je 169 novozaraženih koronavirusom, a četiri su osobe umrle, priopćio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

Istodobno se oporavilo 80 osoba te je trenutačno u Krapinsko-zagorskoj županiji 1575 aktivnih slučajeva bolesti.

Na covid odjelu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju u Stubičkim Toplicama je 36 oboljelih, a u Općoj bolnici i bolnici hrvatskih veterana u Zaboku je 77 pacijenata, od kojih je 12 na respiratoru.

Stožer je priopćio i da je u samoizolaciji 1712 osoba.

125 novozaraženih u Vukovarsko-srijemskoj županiji

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u ponedjeljak je 125 novih pozitivnih osoba na koronavirus, a umrla je jedna osoba, izvijestio je u Županijski stožer Civilne zaštite.

Među novopozitivnima 34 su osobe iz Vinkovaca, 21 iz Vukovara, devet iz Iloka, sedam iz Markušice, po četiri osobe su iz Ivankova i Trpinje, po tri iz Jarmine, Nuštra, Otoka i Starih Mikanovaca, po dvije iz Andrijaševaca, Borova, Donjeg Novog Sela, Privlake, Starih Jankovaca, Tovarnika i Vođinaca, te po jedna iz drugih 20 mjesta u toj županiji.

Od početka epidemije u Vukovarsko-srijemskoj županiji obolilo je 4679 osoba, od kojih je 3979 izliječeno, a preminule su 73 osobe.Trenutno je 69 osoba hospitalizirano, dok je u samoizolaciji njih 1326. U protekla 24 sata testirano je 105 osoba, te je do sada testiranih 24.819 osoba.

76 novih slučajeva zaraze 

U posljednja 24 sata na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 76 novih slučajeva zaraze koronavirusom, priopćili su u ponedjeljak iz Županijskog stožera Civilne zaštite.

Najviše novozaraženih osoba, njih 51, s područja je Bjelovara, osam novozaraženih osoba s područja Čazme, po tri novozaražene osobe s područja su Grubišnog Polja i Daruvara te općina Šandrovac i Rovišće, a po jedna novozaražena osoba s područja je općina Štefanje, Sirač, Velika Pisanica, Zrinski Topolovac i Veliki Grđevac.

Na COVID odjelu bjelovarske Opće bolnice trenutno je na liječenju 38  pacijenata oboljelih od koronavirusa, od kojih je njih sedam na respiratoru. U samoizolaciji je 1761 osoba.

13 novooboljelih osoba

S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 13 je novooboljelih osoba od COVID-19. 5 oboljelih osoba je s područja Senja, 6 s područja Gospića, 1 s područja Otočca, 1 s područja Plitvičkih Jezera. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba. 

Od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije ukupno je oboljelo 1469 osoba od čega je 426 aktivna slučaja, 38 osoba je preminulo. Ukupno je izliječeno 1005 osoba od čega 30 osobe u zadnja 24h.

Pod aktivnim nadzorom/samoizolacijom je ukupno 1272 osoba, izvršenim provjerama utvrđeno je jedno kršenje izrečenih mjera.

41 pozitivna osoba u Požeško-slavonskoj županiji

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 410 slučajeva zaraze koronavirusom (COVID-19), 364 osobe nalaze se u kućnoj izolaciji, a 46 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 750 osoba, a ukupno je testirano 17.219 osoba. Pristigli su pozitivni nalazi za 41 osobu, a koje su testirane 27. i 28. studenoga. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba”, priopćio je stožer.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!