Ostani doma
Koronavirus

Vlada potvrdila

Premijer Plenković pozitivan je na koronavirus! Njegovi suradnici ipak ne idu u samoizolaciju

Premijer Plenković pozitivan je na koronavirus! Njegovi suradnici ipak ne idu u samoizolaciju
Igor Kralj/PIXSELL

Iz Vlade je u ponedjeljak navečer stigla vijest da je premijeru Plenkoviću potvrđena zaraza koronavirusom

Predsjednik Vlade Andrej Plenković pozitivan je na koronavirus, objavljeno je iz Vlade u ponedjeljak navečer.

Slijedom preporuka epidemiologa, Plenković je u ponedjeljak ponovio testiranje na koronavirus i nalaz mu je pozitivan.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Predsjedniku Vlade ranije je određena epidemiološka mjera samoizolacije te mu se sada određuje mjera izolacije u trajanju od 10 dana.

Trenutno se osjeća dobro, a svoje aktivnosti i obveze predsjednika Vlade nastavlja obavljati od kuće te će slijediti sve upute liječnika i epidemiologa", stoji u priopćenju Banskih dvora.

Vezana vijest

Andrej Plenković

Podsjetimo, premijer Plenković u samoizolaciji je nakon što mu je supruga dobila pozitivan rezultat na testu. Popodne je predsjedao sjednicom Vlade putem videolinka. Na sjednici je donesen prijedlog izmjena Zakona o zaštiti pučanstva od epidemije, kojim se predlažu oštre kazne za kršenje epidemioloških mjera.

Vezana vijest

Trut

Suradnici ipak ne idu u samoizolaciju

Kako je kasnije tijekom večeri objavljeno iz Vlade, predstojniku Plenkovićeva, Zvonimiru Frki-Petešiću, zamjenici predstojnika Teni Mišetić i glasnogovorniku Vlade Marku Miliću epidemiolozi nisu odredili mjeru samoizolacije.

"Njihov posljednji radni dan i susret s predsjednikom Vlade bio je u petak, dok je predstojnik ureda obavio kratki sastanak s premijerom u subotu uz poštovanje svih epidemioloških mjera (propisana fizička distanca, nošenje maski, otvoren prozor). Nalaz premijera u subotu bio je negativan. Predstojnik ureda je tom prilikom također testiran i njegov je nalaz isto bio negativan. S obzirom na dužnosti koje obnašaju, svi troje ponovit će testiranje na prisutnost koronavirusa", priopćeno je.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!