Ostani doma
Koronavirus

novi podaci

183 novooboljele osobe u Krapinsko-zagorskoj županiji, umrlo sedam osoba

183 novooboljele osobe u Krapinsko-zagorskoj županiji, umrlo sedam osoba
pixsell

Trenutno je 101 pozitivan učenik.Njih 62 su iz 25 osnovnih škola, a 39 iz devet srednjih škola

U protekla 24 sata na području Krapinsko-zagorske županije evidentirane su 183 novooboljele osobe, a sedam osoba je umrlo, izvijestio je u petak načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Anđelko Ferek Jambrek.

Najviše novozaraženih, po 18, je s područja grada Krapine i općine Bedekovčina. U istom se razdoblju oporavilo 160 osoba, tako da je trenutno 1576 aktivnih slučajeva, a 1153 osobe su u samoizolaciji.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Trenutno je u Općoj bolnici Zabok 79 pacijenata, a u bolnici u Stubičkim Toplicama 34 pacijenta. Od njih je 11 pacijenata na respiratoru“, rekao je Ferek Jambrek.

82 zdravstvena djelatnika pozitivna

U zdravstvenim ustanovama u Krapinsko-zagorskoj županiji pozitivna su 82 djelatnika, a 73 su u samoizolaciji. U 13 od 28 domova za starije i nemoćne trenutno je pozitivno 55 djelatnika i 148 korisnika.

Vezana vijest

Stožer

"Od 23. listopada, od kad smo otvorili odjel u Općoj bolnici Zabok, preminule su 132 osobe, a samo u proteklih sedam dana umrla je 51 osoba“, kazao je Ferek Jambrek.

Ravnateljica županijskog Doma zdravlja Nada Dogan kazala je da na terenu imaju 51 djelatnika zaraženog ili u samoizolaciji, a u Domu zdravlja 27 pozitivnih djelatnika i 31 u samoizolaciji.

Ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice Davor Gredičak rekao je da trenutno imaju 34 lakša i srednje teška covid pacijenta, koji imaju i druge bolesti.

Ravnateljica Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice Željka Žnidarić najavila je da će danas primiti prvih 12 pacijenata na covid odjel.

"Sutra dolazi još pet, a dalje u komunikaciji s Općom bolnicom Zabok dogovaramo prijem. Pacijenti se triažiraju u Zaboku, a zatim se šalju kod njih na odjel ili dolaze k nama u Krapinske Toplice“, kazala je Žnidarić.

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar istaknuo je kako je odjel u Krapinskim Toplicama pripremljen u vrlo kratkom vremenu, a pacijenti će imati maksimalnu zdravstvenu skrb.

101 pozitivan učenik

"Covid odjel je odvojen od ostatka bolnice i siguran je. Dokaz tome je da u bolnici u Stubičkim Toplicama unazad četiri tjedana nitko od zdravstvenih djelatnika nije zaražen“, rekao je Kolar.

U Krapinsko-zagorskoj županiji trenutno je 101 pozitivan učenik.

„Njih 62 su iz 25 osnovnih škola, a 39 iz devet srednjih škola. Što se tiče djelatnika imamo 48 pozitivnih, 41 iz 22 osnovne škole te sedam djelatnika iz šest srednjih škola“, kazao je Kolar.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!