Ostani doma
Koronavirus

Ne žele riskirati

Mjere se uvode u nekoliko navrata: Italija će u karanteni dočekati Božić i Novu godinu

Mjere se uvode u nekoliko navrata: Italija će u karanteni dočekati Božić i Novu godinu
AP

Strože mjere se uvode zbog toga što 'naši stručnjaci strahuju da bi krivulja zaraženosti mogla naglo porasti u vrijeme Božića', rekao je Giuseppe Conte

Talijanska vlada u petak je objavila da se zemlja zatvara za božićne i novogodišnje praznike pošto su stručnjaci upozorili da je još visok rizik od epidemije koronavirusa.

Obećana i ekonomska pomoć

Prihvaćene su restrikcije koje vrijede za takozvane crvene zone - izolacija ljudi u njihovu domu koji mogu napuštati samo kada idu na posao, iz zdravstvenih razloga i u hitnim slučajevima te zatvaranje većine trgovina.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Mjere će biti na snazi od 24. do 27. prosinca, od 31. prosinca do 3. siječnja te 5. i 6. siječnja, rekao je premijer Giuseppe Conte nakon sastanka vlade.

Vezana vijest

Indija, koronavirus

Strože mjere se uvode zbog toga što "naši stručnjaci strahuju da bi krivulja zaraženosti mogla naglo porasti u vrijeme Božića", rekao je Conte novinarima.

Nešto blaže mjere "narančaste zone" u kojoj je ljudima dopušteno kretanje gradovima u kojima imaju prebivalište, a trgovine su otvorene osim barova i rertorana bit će primijenjene od 28. do 30. prosinca i 4. siječnja. 

Conte je također obećao paket ekonomske pomoći od 645 milijuna eura barovima i restoranima pogođenima mjerama zatvaranja. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!