Ostani doma
Koronavirus

uputila apel

Borba s drugim valom: Merkel pozvala Nijemce da umjesto posjetom, Božić obitelji čestitaju putem Skypea

Borba s drugim valom: Merkel pozvala Nijemce da umjesto posjetom, Božić obitelji čestitaju putem Skypea
AP Images

Njemačka se bori s porastom broj zaraženih i umrlih

Kancelarka Angela Merkel pozvala je u subotu Nijemce da izbjegavaju posjećivanje članova obitelji tijekom božićnih blagdana zbog pandemije covida-19 te da umjesto toga čestitaju putem video poziva, kako što to čine vojnici raspoređeni u inozemstvu.

Njemačka se bori s porastom broj zaraženih i umrlih. Pohvale Merkel zbog uspješnog obuzdavanja prvog vala pandemije pretvorile su se u kritike zbog neuspjeha u drugog valu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Žene i muškarci koji su raspoređeni daleko od kuće kako bi nam jamčili sigurnost znaju što znači imati ograničeni kontakt s voljenima", rekla je Merkel u svom tjednom video podcastu.

Vezana vijest

Cjepivo korona

"Oni znaju što znači kada je jedina mogućnost kontakta u dužem razdoblju putem Skypea", dodala je.

Njemačka je zabilježila više od 31.000 novozaraženih i 702 umrla od posljedica covida-19 u subotu, priopćio je Institut Robert Koch. To je dvostruko više od broja zaraženih 15. prosinca, dan prije nego što je Njemačka uvela strogo zatvaranje koje će biti na snazi barem do 10. siječnja.

Vezana vijest

Njemačka

Merkel upućuje emocionalne apele uoči Božića i Nove godine u kojima moli Nijemce da izbjegavaju nepotrebna putovanja i ograniče socijalne kontakte na apsolutni minimum dok zdravstveni stručnjaci upozoravaju na porast zaraze tijekom blagdana.

"Ono što čeka mnoge od nas za Božić uobičajeno je za ljude u misijama u inozemstvu", rekla je kancelarka u subotu.

Očekuje se da će Njemačka 27. prosinca početi s cijepljenjem protiv covida-19, cjepivom koe su razvili njemački BioNTech i američki Pfizer.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!