Ostani doma
Koronavirus

zatvoren grad

Strah od novog vala: Kinezi naredili zatvaranje grada od 4,9 milijuna stanovnika zbog covida!

Strah od novog vala: Kinezi naredili zatvaranje grada od 4,9 milijuna stanovnika zbog covida!
AP Images

Ukupan broj potvrđenih slučajeva covida-19 zabilježenih u kontinentalnoj Kini sada iznosi 87 591

Kineske vlasti uvele su u utorak nova ograničenja protiv covida-19 u područjima oko Pekinga te uvele zatvaranje za 4,9 milijuna stanovnika dok novi slučajevi zaraze povećavaju strah od drugog vala u zemlji koja je uglavnom suzbila bolest.

Stroge mjere

Broj novih slučajeva u kopnenoj Kini prijavljen u utorak gotovo se prepolovio u odnosu na dan prije i mali je dio onoga što je smatrano vrhuncem epidemije početkom 2020.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Međutim lokalne vlasti provode stroge mjere za suzbijanje kad god se pojave novi slučajevi kako bi se spriječila vrsta gospodarske paralize viđena prije godinu dana.

Nacionalna zdravstvena komisija izvijestila je u utorak o 55 novih slučajeva covida-19, u odnosu na 103 dana ranije. Na pokrajinu Hebei, koja okružuje Peking, otpada 40 od ​​42 lokalno prenesene zaraze.

Grad Langfang u Hebeiju u utorak je rekao da će njegovih 4,9 milijuna stanovnika ostati 7 dana u kućnoj karanteni i da će biti podvrgnuti masovnom testiranju na covid-19.

Vezana vijest

koronavirus

Dvije županije pod jurisdikcijom Langfanga koje graniče s Pekingom - Guan i Sanhe - već su najavile mjere karantene u zemlji.

Shijiazhuang, glavni grad Hebeija, najteže je pogođen u posljednjem porastu zaraza i već je uvelo zatvaranje za svojih 11 milijuna stanovnika. Pokrajina je zatvorila neke dijelove autocesta i nalaže vozilima registriranima na Shijiazhuang da se vrate.

Ukupan broj potvrđenih slučajeva covida-19 zabilježenih u kontinentalnoj Kini sada iznosi 87.591, dok je broj umrlih i dalje 4.634 osoba.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!