Ostani doma
Koronavirus

Virus se brzo širi

Od subote nećete moći ući u Irsku bez negativnog testa na koronavirus

Od subote nećete moći ući u Irsku bez negativnog testa na koronavirus
AP

Test ne smije biti stariji od 72 sata u trenutku dolaska na granicu, dodaje irska vlada u priopćenju.

Irska će od subote zahtijevati negativan PCR test na koronavirus za sve putnike koji ulaze na njezin teritorij, priopćila je vlada u utorak navečer.

Test ne smije biti stariji od 72 sata u trenutku dolaska na granicu, dodaje irska vlada u priopćenju, uvodeći mjeru koja je već na snazi u nizu zemalja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Putnici iz Velike Britanije i Južnoafričke Republike, gdje su otkriveni novi sojevi virusa, moraju usto 14 dana biti u izolaciji, čak i ako se nakon dolaska ponovo testiraju.

Vezana vijest

Beroš: 'Preko 50 posto je zaraženo od ljudi bez simptoma' (thumbnail)

Virus se brzo širi 

Putnici iz zemalja koje se ocjenjuju najrizičnijima (crvene i sive po oznaci EU-a) moraju pak "ograničiti svoje kretanje" tijekom 14 dana ili predočiti drugi PCR test najmanje pet dana od dolaska.

Odluka o karanteni po kojoj stanovnici, osim nekih iznimaka, moraju ostati kod kuće, na snazi je u toj zemlji s 5 milijuna stanovnika koja je u utorak prijavila 2397 umrlih i 155.591 zaraženog.

Irska, gdje se virus naglo širi, trenutačno ima najvišu stopu pojavnosti, s 1288 potvrđenih novih slučajeva na milijun stanovnika u ponedjeljak, pokazuju podatci koje je prikupilo Oxfordsko sveučilište.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!