Ostani doma
Koronavirus

novi podaci

Stižu podaci po županijama: 13 novozaraženih u Osječko-baranjskoj županiji, troje umrlo

Stižu podaci po županijama: 13 novozaraženih u Osječko-baranjskoj županiji, troje  umrlo
RTL

U OB Koprivnica preminula je jedna osoba s pozitivitetom na koronavirus (1955. godište) koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge dijagnoze.

U zadnja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek testirano je 129 uzoraka na koronavirus od kojih je 13 bilo pozitivno, a umrle su tri osobe, izvijestio je u ponedjeljak osječko-baranjski Stožer civilne zaštite. Po tri pozitivne osobe su s područja Osijeka i Našica, dvije su iz Erduta, te po jedna iz Čepina, Donje Motičine, Đurđenovca, Popovca i Semeljaca.

Na bolničkom liječenju nalazi se 121 osoba. Njih 90 liječi se u KBC-u, od kojih je 14 na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitaliziran je 31 pacijent.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Preminule su tri osobe pozitivne na koronavirus u dobi od 57 do 85 godina. Na području županije u samoizolaciji se nalazi 696 osoba, priopćio je Stožer. Policijski službenici provjerili su 15 osoba u samoizolaciji i utvrđeno je jedno kršenje mjere. Riječ je o državljaninu Srbije koji je prijavio tranzit, a na području Osječko-baranjske županije zadržao se duže od 12 sati. Obavili su i 138 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu nije utvrđeno kršenje mjera. Inspektori i službenici Civilne zaštite obavili su sto nadzora provedbe epidemioloških mjera i ­­­­­­­­­utvrdili ­­­­­­­­­četiri kršenja za koja su izdali upozorenja.

15 pozitivnih

U posljednja 24 sata u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 15 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna osoba je umrla, priopćili su u ponedjeljak iz Županijskog stožera Civilne zaštite. Najviše novozaraženih osoba, njih devet, s područja je Bjelovara, dvije novooboljele osobe s područja su općine Rovišće, a po jedna novozaražena osoba s područja je općina Nova Rača, Veliki Grđevac, Šandrovac i Štefanje.

U bjelovarskoj Općoj bolnici trenutno je na liječenju 32 pacijenta zaraženih koronavirusom, od kojih je troje na respiratoru, a sedam pacijenata je na opservaciji.

U posljednja 24 sata jedna osoba preminula je s koronavirusom, a ukupno do sada 112 osoba preminulo je od početka pandemije na području Bjelovarsko-bilogorske županije. U samoizolaciji su 433 osobe.

16 slučajeva

U Zagrebačkoj županiji zabilježeno je novih 16 slučajeva zaraze koronavirusom, a ozdravilo je 86 osoba, izvijestili su iz te županije u ponedjeljak. Najviše oboljelih je u Velikoj Gorici, njih pet. Trenutno je aktivno 529 slučajeva.

Od početka epidemije, na području Županije zabilježene su 18.762 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. Izliječena je 18.171 osoba, a 62 osobe su umrle.  

15 novih slučajeva

U posljednja 24 sata u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 15 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna osoba je umrla, priopćili su u ponedjeljak iz Županijskog stožera Civilne zaštite.

Najviše novozaraženih osoba, njih devet, s područja je Bjelovara, dvije novooboljele osobe s područja su općine Rovišće, a po jedna novozaražena osoba s područja je općina Nova Rača, Veliki Grđevac, Šandrovac i Štefanje.

U bjelovarskoj Općoj bolnici trenutno je na liječenju 32 pacijenta zaraženih koronavirusom, od kojih je troje na respiratoru, a sedam pacijenata je na opservaciji.

U posljednja 24 sata jedna osoba preminula je s koronavirusom, a ukupno do sada 112 osoba preminulo je od početka pandemije na području Bjelovarsko-bilogorske županije. U samoizolaciji su 433 osobe.

3 nove pozitivne osobe

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata su 3 nove pozitivne osobe na COVID-19, od čega su 3 pozitivne na PCR testiranju, a 0 na brzom antigenom testu (1 osoba iz Vinkovaca i 2 iz Otoka). Preminule su 2 osobe.

Tri nova slučaja

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom. Radi se o dvije osobe iz Dubrovnika i jednoj iz Konavala. Ukupno su zaražene dvije osobe muškog spola i jedna osoba ženskog spola, a za jednu je utvrđena epidemiološka veza. Među spomenutim slučajevima je jedan djelatnik Doma za starije osobe Dubrovnik – Thermotherapia.

Izliječeno je 28 osoba: deset iz Dubrovnika, po tri iz Opuzena i Župe dubrovačke, po dvije iz Dubrovačkog primorja, Konavala i Vele Luke, po jedna iz Blata, Korčule, Kule Norinske, Metkovića i Smokvice te jedna osoba koja nema prebivalište na području županije. U posljednja 24 sata obrađena su 23 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 37 379 uzoraka.

17 novozaraženih

Na području Zadarske županije 17 je novozaraženih osoba koronavirusom, a jedna je osoba preminula. Novooboljele osobe izolaciju provode na područjima gradova Zadar(4), Biograd na Moru(1) i Benkovac(3) te općina Gračac(1), Poličnik(1), Posedarje(1), Povljana(1), Ražanac(1), Sukošan(3) i Sv.Filip i Jakov(1).

Tijekom jučerašnjeg dana testirana su 143 uzorka, pod aktivnim nadzorom je 1027 osoba, a od bolesti se oporavilo još 68 osoba. U Općoj bolnici Zadar od posljedica infekcije koronavirusom preminuo je muškarac u dobi od 84 godine.

Na svim COVID odjelima u Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 18 bolesnika od kojih je 2 na respiratoru, a u biogradskoj bolnici na liječenju je 3 bolesnika oboljelih od covida-19.

Dvoje pozitivnih

U Sisačko-moslavačkoj županiji na današnji dan detektirane su dvije novooboljele osobe od zarazne bolesti COVID-19.Radi se o jednoj osobi s područja grada Gline te jednoj osobi s područja općine Lekenik.

Dvoje novozaraženih, jedna osoba preminula

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđena dva nova slučaja bolesti COVID-19.

Na području županije trenutno je aktivno 113 slučajeva bolesti COVID-19, ozdravila je 31 osoba, a na bolničkom se liječenju trenutno nalaze 22 osobe. U OB Koprivnica preminula je jedna osoba s pozitivitetom na koronavirus (1955. godište) koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge dijagnoze.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!