Ostani doma
Koronavirus

blaže mjere

Istra zatražila posebne mjere: Odgodit će otvaranje kladionica, automat klubova i kockarnica za 14 dana

Pitanje je zašto se dopušta boravak u zatvorenim kladionicama, a zabranjuje sjedenje na otvorenim terasama.

Istarski stožer tražio je danas od nacionalnog odgodu otvaranja kladionica, automat klubova i kockarnica za 14 dana. Iako je epidemiološka situacija na poluotoku sve povoljnija u Istri smatraju da rizik treba, posebno uoči turističke sezone, svesti na minimum. Neslužbeno doznajemo kako će uz Istru slične mjere tražiti i stožer civilne zaštite Primorsko goranske županije. 

Svi pozdravljaju ublažavanje mjera

I istarski će ugostitelji od ponedjeljka moći posluživati kavu za van. Kafe aparati već se danas čiste i servisiraju, a ublažavanje mjera pozdravljaju vlasnici i djelatnici.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Bilo mi je već dosta tog zatvaranja i jedva sam čekala da bilo šta krene pa eto barem ta kava za van pa se nadamo da će se uskoro otvoriti i terase'', komentirala je Daliborka Borojević, djelatnica pulskog ugostiteljskog objekta. 

I gosti misle slično. Kava za van i nije neka novost. 

''Mislim da je bilo vrijeme da se kafići otvore ali mislim da je i vrijeme da ljudi sjede u tim kafićima'', izjavila je Rosana Stojanović iz Pule.

''Mislim da je krajnje vrijeme jer ne razumijem zašto su uopće jedni smjeli a drugi nisu, distanca je omogućena tako da to je trebalo od početka svima dozvoliti'', izjavila je Sanja Anić iz Pule.

Vezana vijest

mjere

Istra danas broj tek petero novo zaraženih i nada se da će do proljeća biti potpuno zelena. Zato je istarski stožer prihvatio sve mjere na nacionalnoj razini osim otvaranja kladionica, kockarnica i automat-klubova. Istrani se pak pitaju zašto se u ostatku Hrvatske dopušta boravak u zatvorenim kladionicama, a zabranjuje sjedenje na otvorenim terasama.

''Mislim da je to neravnopravno i da su se mogle otvoriti terase, odnosno nije trebalo otvarati kladionice'', komentirao je Puljanin Slobodan Romanić.

''Pa vrlo je nelogično jer na terasama je manja opasnost nego u zatvorenim prostorima, posebno automat klubovima, gdje više osoba dira jednu spravu'', rekla je Sanja Anić iz Pula. 

Odluku istarskog stožera podržali su župan i svi gradonačelnici.

''Naša procjena je takva. Koliko znam nismo jedina županija i nije uopće upitno da će te djelatnosti raditi ali ipak s odgodom od 14 dana da ne akumuliramo povećani rizik'', izjavio je Dino Kolevac, načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije.

Šef Stožera Božinović poručio je ponovno da lokalni stožeri mogu donositi samo strože mjere, a uz Istru, istu iznimku od nacionalnih mjera tražit će i Primorsko-goranska županija.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!