Ostani doma
Koronavirus

Lokalni stožeri

Stižu podaci po županijama: 12 novozaraženih u Gradu Zagrebu

Stižu podaci po županijama: 12 novozaraženih u Gradu Zagrebu
Igor Kralj/PIXSELL

Županijski stožeri šalju podatke o novozaraženima.

2 novozaraženih u Splitsko-dalmatinskoj županiji 

Drugi dan zaredom u Splitsko-dalmatinskoj županiji u 24 sata su od covid infekcije umrle četiri osobe, dok je od 66 testiranih za nove dvije osobe potvrđena zaraza, priopćio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

Prema izvješću splitskog KBC-a, u protekla 24 sata umrla su četiri muškarca u dobi od 61, 71, 80 i 84 godine koji su uz brojne komorbiditete bili pozitivni na koronavirus.   

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Županijski Nastavni zavod za javno zdravstvo objavio je da je zaraza koronavirusom potvrđena po jednoj osobi iz Splita i Omiša. Ukupno se u županiji 1513 osoba nalazi u samoizolaciji, na bolničkom liječenju su 94 pozitivne osobe u KBC-u Split, dok ih je 11 na respiratoru.

Vezana vijest

koronavirus, Britanija

7 novozaraženih u Karlovačkoj županiji

U Karlovačkoj županiji sedam je novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 (PCR+antigensko testiranje). U posljednja 24 sata preminula je jedna osoba (OB Ogulin).

4 novozaraženih u Varaždinskoj županiji 

U Varaždinskoj županiji je tijekom 24 sata evidentirano 4 nova slučajeva zaraze koronavirusom. Broj novozaraženih u tjedan dana na 100.000 stanovnika je 70, dok je 14-dnevna incidencija na 100.000 stanovnika 149.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin je 56 osoba s težom kliničkom slikom, od kojih su njih 24 na odjelu infektologije i drugim odjelima u Varaždinu, četiri su u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru, 28 osoba je u Klenovniku, a od danas u Novom Marofu nema više COVID-19 pacijenata. U posljednja 24 sata preminula je jedna pozitivna na COVID-19.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 238 uzoraka. Aktivnih slučajeva je 117.

Vezana vijest

voće i povrće

Jedna novozaražena osoba u Šibensko-kninskoj županiji 

Na području Šibensko-kninske županije jedna osoba je oboljela od covida-19. Trenutno je 60 aktivnih slučajeva oboljenja od covida-19. U šibenskoj bolnici liječi se 16 osoba, od kojih su dvije osobe na respiratoru, dok se u kninskoj bolnici liječi 20 osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

5 novozaraženih u Virovitičko-podravskoj županiji 

Petero novo zaraženih koronavirusom bilježi područje Virovitičko-podravske županije u posljednja 24 sata, izvijestio je Stožer civilne zaštite VPŽ. Među njima su tri osobe muškog i dvije ženskog spola, a dolaze s područja sljedećih općina i gradova – Virovitica (3), Suhopolje (1), Sopje (1). Testirano je ukupno 85 osoba. Na bolničkom liječenju je ukupno 17 COVID-19 pacijenata, 16 ih je u Općoj bolnici Virovitica, a jedna osoba je u KBC-u Osijek.

Od početka epidemije korona virusa, s područja VPŽ, virusom SARS-CoV-2 zarazilo se 3.440 ljudi. Nažalost, stotinu i jedna osoba preminule su od posljedica infekcije COVIDOM-19. 

Vezana vijest

Slavko Linić

2 novozaraženih u Priporsko-goranskoj županiji 

U Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđena je zaraza koronavirusom kod dvoje novozaraženih, a testirane su 133 osobe, rekao je u ponedjeljak ravnatelj županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Vladimir Mićović. Udjel testova pozitivnih na koronavirus u broju obavljenih testiranja je 1,5 posto. Ozdravilo je 39 osoba, pa je u županiji sada aktivno 345 slučajeva covida-19. U riječkoj bolnici liječi se 38 osoba, od kojih se o četiri skrbi uz pomoć respiratora.

Mićović je na konferenciji za novinare kazao da je Primorsko-goranska županija među županijama koje su testirale najviše osoba, sada 119.628, te da se broj testiranih približava polovici stanovništva županije. Po njegovim riječima, program cijepljenja za građanstvo se ponovno zahuktava, u ovom tjednu u županiji počinje procjepljivanje starije populacije, u izravnoj suradnji s obiteljskim liječnicima, koji će na cijepljenje pozivati po pet osoba. Naglasio je kako je važno reći da su sve platforme cjepiva izuzetno učinkovite kada je u pitanju zaštita od težih oblika bolesti.

Mićović je kazao da je liječnicima obiteljske medicine u županiji predloženo da u slučaju ako netko, obiteljski liječnik ili njihovih pacijenata, ima dvojbu oko aspekata učinkovitosti nove platforme AstraZenecinog cjepiva, obiteljski liječnici na cijepljenje mogu slati i nešto mlađe kategorije osoba, sa 60 ili manje godina, jer se za te kategorije u sažetku svojstava cjepnog pripravka jasno kaže da nema dvojbi oko učinkovitosti cjepiva.

"Naš je prijedlog da oni cijepe sve starije stanovništvo, kao što se i inače cijepi, ali ako imaju određenu dvojbu i ako se dvojba iskazuje u izravnoj komunikaciji s pacijentima, prijedlog je da se na cijepljenje upućuju nešto mlađe kategorije kroničara i teško bolesnih ljudi. Dajemo prostor da liječnici sukladno svojim informacijama i savjesti, izravno u kontaktu jedan na jedan u liječničkoj ambulanti to iskomuniciraju" rekao je Mićović.

2 novozaraženih u Brodsko-posavskoj županiji 

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentirana su 2 nova pozitivna nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđenih PCR uređajem) s prebivalištem na području grada Slavonskog Broda i općine Davor. Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 8.124, dok je broj aktivnih slučajeva 90. Trenutna 7-dnevna incidencija u Brodsko-posavskoj županiji iznosi 61, dok trenutna 14-dnevna incidencija iznosi 143.

U zadnja 24 sata preminula je jedna osoba u slavonskobrodskoj Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević“ (Ž – 1946.).

Vezana vijest

Nacionalni stožer civilne zaštite

7 novozaraženih u Osječko-baranjskoj županiji 

U Kliničkom bolničkom centru Osijek u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 108 uzoraka od kojih su sedam bili pozitivni na koronavirus. Na bolničkom liječenju nalazi se 66 osoba oboljelih od COVID-19, i to 53 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 9 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 13 pacijenata s tim oboljenjem. Preminula je jedna osoba u dobi od 59 godina. Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 819 osoba.

12 novozaraženih u Gradu Zagrebu 

Grad Zagreb ima 12 novozaraženih. Obavljeno je 530 testiranja. Na presici Stožera Grada Zagreba objavljen je hodogram cijepljenja. “Od 22.02. počinje cijepljenje za starije od 65 godina. Bit će cijepljeni na četiri punkta”, izjavila je Cecilija Rotim iz NZJZ-a. Komentirala je otvaranje kasina, a ne primjerice kafića. “Ne polemiziramo o odlukama Stožera, mi upućujemo samo apele i to prema građanima da se pridržavaju svih mjera”, kazala je.

Vezana vijest

Korona party u Beogradu

4 novozaraženih u Krapinsko-zagorskoj županiji 

Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirane su 4 nove osobe pozitivne na koronavirus. Oporavile su se 4 osobe te je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s područja Krapinsko-zagorske županije 61. U samoizolaciji se nalazi 609 osoba. Na COVID odjelu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice nalazi se 11 pacijenata, od kojih 1 na respiratoru. U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalazi se 25 pacijenata pozitivnih na SARS CoV-2, od kojih 1 na respiratoru. U protekla 24 sata nisu preminule COVID pozitivne osobe.

Nema novozaraženih u Međimurskoj županiji 

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata, na 29 testiranih osoba nema registriranih pozitivnih slučajeva na koronavirus. U protekla 24 sata oporavilo se 16 osoba, a broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 143. U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 45 pacijenata pozitivnih na koronavirus, od toga je 1 pacijent hospitaliziran unutar 24 sata, a 1 je otpušten. Na invazivnoj respiraciji se nalaze 2 covid pozitivna pacijenta. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

Vezana vijest

korona istraživanje znanstvenici

4 novozaraženih u Zagrebačkoj županiji 

U Zagrebačkoj županiji su zabilježene četiri novozaražene osobe koronavirusom, a trenutno je aktivno 277 slučajeva oboljenja od covida-19, izvijestio je u ponedjeljak županijski Zavod za javno zdravstvo. Među novooboljelima po jedan je u Svetoj Nedelji i Jastrebarskom te dva u Velikoj Gorici. Ozdravilo je 50 osoba. Prema podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, od početka pandemije u Zagrebačkoj županiji evidentirano je 19.540 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 19193 osobe, a 70 osoba je umrlo.

2 novozaraženih u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom, a oporavile su se 24 osobe, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite. Zaražene osobe su iz Dubrovnika i Konavala, a jedna ima utvrđenu epidemiološku vezu. Oporavile su se 24 osobe, a od jučer obrađeno je 38 uzoraka, a od početka pandemije ukupno 41.371. U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa se liječe 33 osobe. Jedan pacijent zahtijeva intenzivnu skrb. U samoizolaciji su 643 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježeno je osam kršenja te mjere, od čega sedam na granici, što je ukupno 347 od početka pandemije.

Vezana vijest

Andrija Klarić

Jedna novozaražena osoba s područja Ličko-senjske županije

S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 1 je novooboljela osoba od COVID-19, 6 osoba je izliječeno te je jedna osoba preminula. Na Covid odjelu OB Gospić preminula je jedna ženska osoba (1926.) korisnica Doma za starije osobe LSŽ – podružnica Udbina. Od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije ukupno je oboljelo 2924 osobe od čega je 43 aktivna slučaja, 107 osoba je preminulo te je ukupno izliječeno 2774 osoba. Na liječenju na Covid odjelu OB Gospić trenutno se nalaze 3 osobe. U posljednja 24h provedeno testiranje nad 24 osoba. Na području PU ličko-senjske aktivno je 188 mjera samoizolacije. Provjerom utvrđeno jedno (1) kršenje izrečenih mjera.

9 novozaraženih u Vukovarsko-srijemskoj županiji 

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 9 novih pozitivnih osoba na COVID-19, od kojih je 9 pozitivnih na PCR testiranju, a 0 na brzom antigenom testu (po 3 osobe iz Vinkovaca i Vukovara, 2 iz Borova i 1 iz Ivankova).  Preminulih osoba nema. 

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 8572, od kojih je 8240 izliječeno, a ukupno je preminula 191 osoba. Trenutno je u županiji 28 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U protekla  24 sata testirane su 42 osobe, te je ukupno do sada  testiranih osoba na području županije 42299. U samoizolaciji na području županije je 526 osoba. Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 4 radnika iz sustava zdravstva (1 liječnik i 3 medicinske sestre/tehničara). U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 1 radnik (1 liječnik). 

Vezana vijest

Kafići

3 novozaraženih u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 

Nove tri osobe zaražene koronavirusom u zadnja 24 sata bilježi Bjelovarsko-bilogorska županija, priopćio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite. U bjelovarskoj Općoj bolnici trenutno se liječe 24 pacijenta zaražena covidom-19, od kojih je troje na respiratoru, a 14 na opservaciji. U samoizolaciji je trenutno 245 osoba.

Jedna novozaražena osoba u Koprivničko-križevačkoj županiji 

Na području županije potvrđen jedan novi slučaj bolesti COVID-19, ozdravilo devet osoba. Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon preostalih pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđen jedan novi slučaja bolesti COVID-19. Na području županije trenutno je aktivno 46 slučaja bolesti COVID-19, ozdravilo je devet  osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi 29 osoba. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije, bolest COVID-19 je potvrđena kod 5974 osobe.

Vezana vijest

Wuhan

Jedna novozaražena osoba u Istarskoj županiji 

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 36 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđena je 1 novozaražena osoba, radi se o osobi iz mjera samoizolacije. Izliječene su 4 osobe. Trenutno je 31 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 599 osoba. 

U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 13 osoba, od toga su 2 osobe u respiracijskom centru. Nažalost, u Općoj bolnici Pula preminule su dvije COVID-19 pozitivne osobe (1925. i 1967. godište) s pridruženim značajnim kroničnim bolestima. U Istri je cijepljeno 3949 osoba, od toga 2387 osoba s dvije doze cjepiva. Tijekom dana, u Zavod za javno zdravstvo Istarske županije bit će dostavljeno 1170 doza cjepiva. Na cjepnim punktovima u Istri, ovaj tjedan bit će u primjeni 1780 doza cjepiva.

2 novozaraženih u Sisačko-moslavačkoj županiji

Na današnji dan u Sisačko-moslavačkoj županiji dvije su novooboljele osobe od zarazne bolesti COVID-19, a riječ je o osobama s područja grada Siska.

Vezana vijest

stožer

8 novozaraženih u Zadarskoj županiji 

Na području Zadarske županije 8 je novih slučajeva zaraze koronavirusom. 4 novooboljele osobe izolaciju provode na području Grada Zadra, dvije na području Općine Preko te po jedna na području Poličnika i Posedarja. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 110 uzoraka, pod aktivnim nadzorom je 778 stanovnika, a od bolesti se oporavilo 20 osoba.

U Općoj bolnici Zadar na svim COVID odjelima hospitalizirano je 15 bolesnika od kojih je 3 na respiratoru. U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske evidentirali su jedno kršenje mjere samoizolacije.

U Požeško-slavonskoj nema novozaraženih osoba 

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 28 slučaja zaraze koronavirusom, 12 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 16 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 126 osoba, a ukupno je testirana 28561 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 5 uzoraka te nema novopozitivnih osoba. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!