Ostani doma
Koronavirus

lakše se i prenosi

Znanstvenici su zabrinuti: Britanska varijanta koronavirusa vjerojatno je smrtonosnija od originalnog soja do čak 70 posto!

Znanstvenici su zabrinuti: Britanska varijanta koronavirusa vjerojatno je smrtonosnija od originalnog soja do čak 70 posto!
AP Images

Znanstvenici procjenjuju da bi soj pod nazivom B.1.1.7 mogao biti 30-70 posto smrtonosniji

Varijanta koronavirusa koja se originalno pojavila u Velikoj Britaniji vjerojatno je smrtonosnija od originalnog soja, pokazuje procjena britanskih vladinih znanstvenika, prenosi Science alert.

Znanstvenici procjenjuju da bi soj pod nazivom B.1.1.7 mogao biti 30-70 posto smrtonosniji, a prijašnje studije već su pokazale da je britanski soj zarazniji. Britanskin premijer Boris Johnson izjavio je da bi to moglo biti povezano s većom stopom smrtnosti, međutim, za to će biti potrebno opsežnije istraživanje.

Vezana vijest

korona istraživanje znanstvenici

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Studija je također pokazala da se ova varijanta jednostavnije prenosi od ostalih, za 35-45 posto. Znanstvenici su zabrinuti da bi ta varijanta mogla razviti mutaciju te da će time biti otporna na cjepiva. Studija objavljena u Britaniji pokazala je da se britanski soj toliko brzo širi u SAD-u da se broj slučajeva u toj zemlji udvostručuje svakih 10 dana.

Zaraznija varijanta virusa dosad je zabilježena u najmanje 82 zemlje.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!