Ostani doma
Koronavirus

IMALA 10.000 ČLANOVA

Facebook zabranio grupu koja je pozivala na otvaranje malih biznisa: 'Ne smijete reći da je korona kriza prevara'

Facebook zabranio grupu koja je pozivala na otvaranje malih biznisa: 'Ne smijete reći da je korona kriza prevara'
Ilustracija: Borna Filic/PIXSELL

Grupa "Nacionalno otvaranje 15. veljače" došla je do 10.000 članova, od kojih su mnogi vlasnici malih trgovina, frizerskih salona i salona ljepote

Facebook je u Danskoj zatvorio grupu koja je tražila da se ponovno otvore trgovine i drugi mali biznisi. 

Grupa "Nacionalno otvaranje 15. veljače" došla je do 10.000 članova, od kojih su mnogi vlasnici malih trgovina, frizerskih salona i salona ljepote, a Facebook ih je ukinuo u petak, piše Local

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Facebookov šef komunikacija za nordijske države Peter Munster kazao je da prosvjedne grupe imaju puno pravo na djelovanje na Facebooku, ali da nemaju pravo širiti netočne zdravstvene informacije. 

"Oni koji šire dezinformacije, mi ih mičemo"

"Ne smijete reći da je kriza oko koronavirusa prevara ili da ne postoji", objasnio je. "Dokle god se objavljuju štetne dezinformacije vezane uz zdravstveni rizik, mi ih mičemo", dodaje. 

Osnivač grupe, poduzetnik iz Odense Torkil Poulsen kazao je novinama Politiken nakon zatvaranja grupe da se Facebook ponašao kao "diktatura". No, jučer je rekao za Local da mu je zabrana pomogla u populariziranju prosvjeda. 

Vezana vijest

Korona party u Beogradu

Objasnio je da je Facebook svoj postupak objasnio pozivajući se na komentare u kojima se dovelo u pitanje socijalno distanciranje i pranje ruku za što tvrde da je protivno savjetima Svjetske zdravstvene organizacije. 

Poulsen tvrdi da on ne negira postojanje koronavirusa ili učinkovitost mjera  u borbi protiv pandemije. "Naravno da znam da djeluju. No, ne možemo tako živjeti. Ne možemo biti toliko odvojeni od drugih ljudi. Moramo se otvoriti i živjeti u ljubavi i miru, a ne na distanci i u strahu", objašnjava. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!