Ostani doma
Koronavirus

koronavirus

Povoljna epidemiološka situacija u Istri: 'Od danas smo po mjerama usklađeni s ostatkom Hrvatske'

Povoljna epidemiološka situacija u Istri: 'Od danas smo po mjerama usklađeni s ostatkom Hrvatske'
Pixsell

"Epidemiološka situacija u Istri je vrlo dobra, nastavlja se dobar trend i mislim da smo na granici zelene zone"

Načelnik istarskog Stožera Civilne zaštite Dino Kozlevac rekao je u ponedjeljak kako je epidemiološka situacija u Istri vrlo dobra te da je Istra na granici zelene zone.

"Od danas smo po mjerama usklađeni s ostatkom Hrvatske. Epidemiološka situacija u Istri je vrlo dobra, nastavlja se dobar trend i mislim da smo na granici zelene zone. Uostalom tijekom današnjeg dana imat ćemo konkretne pokazatelje", rekao je Kozlevac.

Vezana vijest

kasino, kockarnica

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U školske klupe danas su se, sukladno prošlotjednoj odluci Stožera, na nastavu vratili učenici prvih, drugih i trećih razreda srednjih škola u Istri, a otvorene su i kladionice i kockarnice.

Danas su ondje potvrđena tri nova slučaja zaraze koronavirusom, ali je pritom ispitano samo 53 uzorka briseva na covid-19, doznaje se iz istarskog Stožera Civilne zaštite.

Trenutna epidemiološka situacija u Istri

"Kod sve tri osobe radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe", izvijestili su iz Stožera.

Vezana vijest

Andrej Plenković

"Kod sve tri osobe radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe", izvijestili su iz Stožera.

Od jučer su se oporavile tri osobe, trenutno je u Istri 35 aktivnih covid-19 pozitivnih osoba dok je u mjerama samoizolacije 660 osoba. U pulskoj Općoj bolnici, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 17 osoba, a jedna osoba je u primarnom respiracijskom centru Rijeka.

Prema informacijama iz Stožera civilne zaštite Istarske županije u Istri je do sada cijepljeno 5.925 osoba, od toga s obje doze 2398 osoba. Na cjepne punktove, iz Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije biti će ovaj tjedan dostavljeno novih 3.440 doza cjepiva.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!