Ostani doma
Koronavirus

LOŠA ORGANIZACIJA?

Kaos na početku druge faze cijepljenja: Brojni Zagrepčani od ranog jutra čekaju u redu za svoju dozu

Kaos na početku druge faze cijepljenja: Brojni Zagrepčani od ranog jutra čekaju u redu za svoju dozu
RTL

Cijepljenje je započelo u 9 sati u sportskoj dvorani Učilišta vatrogastva, zaštite i spašavanja

Počela je druga faza cijepljenja osoba starije životne dobi, te i osoba s kroničnim bolestima u Zagrebu. Cijepljenje je započelo u 9 sati u sportskoj dvorani Učilišta vatrogastva, zaštite i spašavanja. Od ranog jutra brojni građani su čekali ispred ulaza.

Mnogi su došli ranije i do 9 sati stvorio se red dug više stotina metara. Građani se žale na kaos i dugi red.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Zbog prirode organizacije, protočnosti na cijepnom mjestu i izbjegavanja grupiranja građana, naglasak nije na osobama koje su teže pokretne ili nepokretne ili kojima lokacija cijepljenja uslijed uznapredovale životne dobi ili drugih okolnosti nije lako dostupna, jer je za takve osobe nužno organizirati cijepljenje na mjestu koje im je lakše dostupno, odnosno bliže njihovim kućama (domovi zdravlja, liječnici obiteljske medicine) ili u njihovom kućanstvu putem kućnih posjeta ili mobilnih timova'', poručio je HZJZ.

Vezana vijest

Epidemiološka situacija u Istri

Bit će obuhvaćeno oko 900 osoba koje su se prijavile na cijepljenje liječnicima obiteljske medicine u Zagrebu, a koje neće moći biti obuhvaćene s 30 doza cjepiva koliko je svaka ordinacija zaprimila za tjedan od 22. veljače.

Cijepljenje u Zagrebu

 

Svakog pacijenta određenog za današnje cijepljenje njegov je liječnik obiteljske medicine 22. veljače telefonski obavijestio i pozvao na ovo cijepljenje.

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!