Ostani doma
Koronavirus

od ponedjeljka

Ako ne dođe do nekog drastičnog povećanja, kreće novo popuštanje mjera: Pogledajte što bi se sve moglo otvoriti

Ako ne dođe do nekog drastičnog povećanja, kreće novo popuštanje mjera: Pogledajte što bi se sve moglo otvoriti
Marko Lukunić/PIXSELL

Popuštanje bi trebalo biti objavljeno na sjednici Vlade

Popuštanje mjera 1. ožujka može spriječiti samo drastično pogoršanje situacije, tj. značajan skok broja novozaraženih koronavirusom, posebno u odnosu na broj testiranih. U tijeku su razgovori u Stožeru o detaljima mjera, a sve bi trebalo biti definirano u srijedu, doznaje Index. Popuštanje bi trebalo biti objavljeno na sjednici vlade u četvrtak.

Vezana vijest

Ivan Đikić

Sljedećeg ponedjeljka zasigurno će se otvoriti terase kafića i restorana. Zatvoreni dijelovi terasa i restorana sigurno će ostati zatvoreni. Gosti vjerojatno neće smjeti ulaziti u unutrašnjost kafića i restorana, osim možda zbog korištenja toaleta. Na otvaranje terasa odlučili su se jer je riječ o otvorenom prostoru, što smatraju značajno manje rizičnim od zatvorenih prostora.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sigurno je i da će od 1. ožujka biti popuštanja u segmentu sporta. Najizvjesnije je da će se otvoriti sport u zatvorenom za djecu, ali otvaranja bi trebalo biti i za ostali sport na otvorenom. Ipak, sport u zatvorenom se neće potpuno otvoriti.

Upitno je u kojoj će se mjeri otvoriti sportski klubovi. Riječ je o aktivnostima u zatvorenom prostoru, koji Stožer i dalje smatra velikim rizikom, i sve više prevladava mišljenje kako bi tu popuštanje trebalo biti oprezno.

Vezana vijest

Stožer

Izvjesno je i otvaranje sajmova na otvorenom, ali moguće bez ugostiteljskih sadržaja. Uvjeti otvaranja sajmova također će se definirati u utorak i srijedu. Stožer očekuje pojašnjenja od organizatora sajmova i ministarstva, nakon čega će se dogovoriti pod kojim bi se uvjetima otvorili sajmovi.

Dozvoljeni broj ljudi na raznim okupljanjima ne bi se trebao značajnije mijenjati, moguće su tek manje korekcije. Moguće je da ograničenje okupljanja osoba iz više od dva kućanstva od zabrane postane preporuka.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!