Ostani doma
Koronavirus

nije dobro

Pogoršava se epidemiološko stanje u nekim školama: 'Sve više je samoizolacija, ne shvaćaju se ozbiljno simptomi'

Sindikat hrvatskih učitelja traži da im se omogući prioritet cijepljenja te da na online platformi kod prijave, njihova kategorija bude prepoznata.

Pogoršava se epidemiološko stanje u nekim školama: zbog više pozitivnih učenika i učiteljice u Osnovnoj školi u Zaboku, cijeli razred je u samoizolaciji 10 dana, a ostatak škole je poslan u samoizolaciju do ponedjeljka. Epidemiolozi sumnjaju na mutirani soj virusa.
Online nastavu i idući tjedan slušaju svi učenici osnovnih i srednjih škola, osim maturanata, u Dubrovniku, Župi dubrovačkoj i Konavlima. Sindikat hrvatskih učitelja traži da im se omogući prioritet cijepljenja te da na online platformi kod prijave, njihova kategorija bude prepoznata. 

"To je prioritet samo na papiru, a u praksi ne znamo što je s nama. Sve više je samoizolacija, ne shvaćaju se ozbiljno simptomi i ako se škole zbilja žele održati otvorenima potrebno je omogućiti cijepljenje onima iz proiritetne skupine koji to žele", rekla je Ana Tuškan, glavna tajnica Sindikata hrvatskih učitelja.

Vezana vijest

Škola

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


"Nadam se da ćemo kao što smo čuli i dobiti veće količine cjepiva i oni spadaju u prioritetnu skupinu i cijepljenej će biti organizirano i na nekim drugim mjestima ne samo ovakvim punktovima kao sada", rekao je Radovan Fuchs (HDZ) ministar znanosti i obrazovanja.
 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!