Ostani doma
Koronavirus

Bez lokalnih slučajeva

Najveći novozelandski grad izišao iz karantene

Najveći novozelandski grad izišao iz karantene
Shutterstock

Susjedna Australija također u nedjelju nije imala lokalnih slučajeva covida-19

Auckland, najveći novozelandski grad, od nedjelje nije više u strogoj karanteni koja je trajala tjedan dana i koja je uvedena nakon što je otkriveno žarište još zaraznije britanske varijante koronavirusa.

Vezana vijest

boris johnson

Ublažavanje u petak

U nedjelju nisu zabilježeni novi lokalni slučajevi covida-19, rekli su zdravstveni službenici, a cijeli je tjedan bio bez lokalnih transmisija diljem zemlje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Snimke na TVNZ-u, novozelanskoj državnoj televiziji, pokazale su kako se ljudi skupljaju u kafićima u nedjelju ujutro, dok su mnogi govorili da osjećaju olakšanje.

Auckland, grad koji broji približno 2 milijuna stanovnika, i dalje će imati ograničenja po pitanju javnih okupljanja te će maske i dalje biti obvezne u javnom prijevozu. Ograničenja bi dodatno mogla biti ublažena u petak. 

Vezana vijest

astrazeneca cjepivo

Brze mjere

Susjedna Australija također u nedjelju nije imala lokalnih slučajeva covida-19, time obilježivši 37 dana bez zaraze ove godine. Nije bilo smrtnih slučajeva od covida-19 u 2021. godini.

Brze javnozdravstvene mjere s agresivnim pronalaskom kontakata, zatvaranjem granica i obveznom karantenom za putnike razlog su visoke uspješnosti Novog Zelanda i Australije u sprječavanju širenja pandemije. 

U obje zemlje ekonomija se počela brzo oporavljati u drugoj polovici 2020. godine. Australska ekonomija se u posljednjem kvartalu prošle godinepočela oporavljati brže nego što se očekivalo, a pokazatelji govore da je 2021. godina počela dobrim startom. 

Cijepljenje protiv koronavirusa počelo je u obje zemlje, s time da je cijepljenje u Australiji postalo nešto kompliciranije nakon što je Italija blokirala pošiljku AstraZenecinog cjepiva. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!