Ostani doma
Koronavirus

ISTRAŽUJU KRVNE UGRUŠKE

Hrvatska je naručila 900.000 doza cjepiva Johnson & Johnson, iz tvrtke poručili: 'Odgađamo uvođenje u Europi'

Hrvatska je naručila 900.000 doza cjepiva Johnson & Johnson, iz tvrtke poručili: 'Odgađamo uvođenje u Europi'
AP Images

Tvrtka je baš jučer trebala početi s isporukom cjepiva Europskoj uniji i do kraja lipnja isporučiti više od 50 milijuna doza

Američke zdravstvene agencije pozvale su na privremeno zaustavljanje cijepljenja cjepivom Johnson & Johnson, nakon što je šest cijepljenih žena razvilo rijedak poremećaj koji uključuje krvne ugruške. 

Jedna je žena umrla, a druga je u teškom stanju hospitalizirana. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Inače, cijepljenje Johnson & Johnsonom provodi se samo jednom dozom. Tvrtka je baš jučer trebala početi s isporukom cjepiva Europskoj uniji i do kraja lipnja isporučiti više od 50 milijuna doza, od čega ih je Hrvatska rezervirala 900 tisuća. Sada su odlučili isporuku Uniji odgoditi.

Vezana vijest

Cjepivo

"Sigurnost i dobrobit ljudi koji koriste naše proizvode naš su glavni prioritet. Američke savezne zdravstvene agencije provjeravaju podatke o šest slučajeva stvaranja krvnih ugrušaka od ukupno 6,8 milijuna doza primijenjenih u SAD-u. Johnson & Johnson je u postupku pregledavanja ovih slučajeva sa zdravstvenim vlastima u Europi i SAD-u, a u međuvremenu će odgoditi uvođenje svog cjepiva u Europi", izvijestili su iz kompanije. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!