Ostani doma
Koronavirus

velik broj zaraženih

Infektolog upozorava: 'Ako država već nije donijela odluku o lockdownu, onda građani sami trebaju donijeti takvu odluku'

Infektolog upozorava: 'Ako država već nije donijela odluku o lockdownu, onda građani sami trebaju donijeti takvu odluku'
PIxsell

Da je brojka zaraženih ponovno zastrašujuća smatra i dr. sc. Ivo Ivić, predstojnik Klinike za infektologiju KBC-a Split

Da se Hrvatska, kada je u pitanju pandemija COVID-a 19, kreće u neželjenu smjeru, odnosno da brojke pozitivnih opet divljaju, govore podaci iz dana u dan.

Brojkama smo se vratili gotovo na staro, na razdoblje krajem prošle godine, kada je Hrvatska imala jedne od najporažavajućih brojki u Europi, u odnosu na broj stanovnika.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Da je brojka ponovno zastrašujuća smatra i dr. sc. Ivo Ivić, predstojnik Klinike za infektologiju KBC-a Split.

"Brojkama smo se skoro vratili na kraj studenog prošle godine. To je strašno i poražavajuće. Ljudi napokon moraju postati svjesni, dok nismo procijepili sve stanovništvo ili barem većinu, moraju se poštovati mjere, jer se u protivnome COVID-a nećemo nikada riješiti. Ako država već nije donijela odluku o lockdownu, onda naši sugrađani moraju sami sebi donijeti neku vrstu lockdowna, moraju se "zatvoriti" u kuću i boraviti kod kuće, a ne ići na obiteljska ili prijateljska okupljanja. Okupljanja treba ukinuti pod hitno", kaže dr. Ivić za Slobodnu Dalmaciju.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!