Ostani doma
Koronavirus

na stroju za kisik

Zaraženi Pulić upozorava: 'Testirali smo se, pazili, nosili maske i svejedno dobili koronu'

Zaraženi Pulić upozorava: 'Testirali smo se, pazili, nosili maske i svejedno dobili koronu'
Tibor Jurjevic/PIXSELL

Zarazila mu se cijela obitelj. Supruga je bila u bolnici

Zbog koronavirusa, Niko Pulić je u bolnici. Pratio je Croatia Rally na kojem je trebao nastupiti, piše 24sata. Opisao je i svoje zdravstveno stanje.

''Već sam 12-13 dana sam na najvećem stroju za maksimalni protok kisika, kapaciteta 94 litre. Kisik u krvi su mi pali između 31 i 34 pa smo s nekim vodenim parama uspjeli dići na 72 do 75. Ova prekrasna ekipa liječnika i medicinskog osoblja uspjela je u četiri dana stabilizirati kisik oko 88 do 92, jer lijevo plućno krilo još se nije pomaklo s mjesta, uhvaćeno je 85 posto, a desno je nešto manje zatvoreno, oko 82 posto je bilo uhvaćeno i čeka čišćenje tog vraga kojeg smo ubili u plućima, da počnu funkcionirati i raditi ono za što ih Bog stvorio'', kazao je Pulić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Osoblje dubrovačke bolnice Sv. Vlaho je prekrasno, hvala im na svemu. Još bih 15 do 25 dana trebao provesti ovdje, da se maknem s ovog stroja i s maksimalnog protoka kisika dođem na manje intenzivne metode davanja kisika'', dodao je Pulić.

Sretan je što se vidi napredak u krvnoj slici.

''Bogu hvala, od utorka je i nalaz krvi puno bolji i moramo biti strpljivi. Imao sam pegulu da me strefilo baš najjače što postoji svijetu. A pokupio sam ga točeći gorivo, kupujući spizu ili cvijeće za groblje... Nisam bio u kontaktu s bilo kim, ovo govno, da prostite, može spavati u prostoriji i nekoliko sati'', upozorio je Pulić.

Vezana vijest

njemačka lockdown epidemija pandemija covid korona

''Testirali smo se, pazili, nosili maske, prali, čistili... i svejedno ga pokupiš. Došao sam u bolnicu 10. travnja navečer, a najgore je bilo od 13. do 21. travnja. Ma nema nego slušati doktore jer ne znaš što nosi dan, što noć. Može, ne daj Bože, ako ste pegula udariti po moždanim vijugama, možda na srce, pa ljudi nakon 10-15 dana umru, bez obzira na godine. Nema pravila. Zato slušaj liječnike i pazi'', rekao je Pulić.

Opisao je i stanje u bolnici.

''Svaki dan... Treći dan otkad sam došao čovjek od 67, 68 godina je umro od moždanog, taman kad mu je krenulo nabolje. Jedan je bio u sobi sa mnom pa su ga prebacili na kisik i nakon dva dana umro je od srčanog udara. Nekome udari na živce... Svaki je soj zeznut, kažu da je ovaj indijski još i gori, ali znam kako je engleski... da ne budem prost'', opisao je Pulić.

Zarazila mu se cijela obitelj. Supruga je bila u bolnici. Pulić poručuje da medicinsko osoblje radi sjajan posao, kako korona virus nije nikakva izmišljotina i osvijestiti sve one koji ne paze dovoljno ni sebe ni druge. I misle "neće mene" ili, još gore, "to ne postoji". 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!