Ostani doma
Koronavirus

Nakon dva tjedna

PGŽ se danas vraća u novo normalno: Evo što se sve otvara i koje su mjere na snazi

PGŽ se danas vraća u novo normalno: Evo što se sve otvara i koje su mjere na snazi
Ilustracija: Goran Kovacic/PIXSELL

Za posjete bližnjih u domovima za starije osobe više nije potreban negativan PCR test

Nakon puna dva tjedna danas je prvi dan protuepidemijskih mjera kojima se život u Primorsko-goranskoj županiji polako vraća normalnom ritmu. To znači da se ponovo  otvaraju teretane, kina i kazališta, a dopuštaju se i profesionalne umjetničke izvedbe te rad trgovina do 22 sata, kao i terasa ugostiteljskih objekata te casina i automat-klubova.

Za posjete bližnjih u domovima za starije osobe više nije potreban negativan PCR test, dok se u školske klupe vraća dio učenika, oni razredne nastave te maturanti i učenici završnih razredam piše Novi list.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Podaci Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ-a koji svjedoče o sve povoljnijoj epidemiološkoj situaciji u toj županiji zabilježeni su i jučer. Na velikom broju laboratorijski obrađenih uzoraka, čak 1.261 test, jučer je zabilježeno 120 novooboljelih osoba u Primorsko-goranskoj županiji. Time je udio pozitivnih osoba unutar broja testiranih jučer, nakon točno dva mjeseca, pao ispod 10 posto i iznosi 9,5 posto. Također, bilježi se i dvostruko veći broj osoba koje su ozdravile, njih 246, čime se broj aktivnih slučajeva bolesti COVID-19 na području PGŽ-a smanjio za još 133 osobe i iznosi 2.105 COVID-pozitivnih osoba.

Vezana vijest

Rijeka

Prema riječima epidemiologa, vidljivo je da se u proteklom tjednu nastavio trend pada hospitaliziranih osoba, a jučerašnji izvještaj Ureda ravnateljstva KBC-a donosi podatke da se u Kliničkom bolničkom centru Rijeka jučer nalazilo 173 pacijenta koji se liječe od bolesti COVID-19 od kojih je sedmero na respiratoru, što je šestero osoba manje nego dan prije.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!