Ostani doma
Koronavirus

mišljenje znanstvenika

Polašek o kraju trećeg vala: 'Promjena smjera epidemije svakako je vidljiva, ali situacija nije povoljna'

Polašek o kraju trećeg vala: 'Promjena smjera epidemije svakako je vidljiva, ali situacija nije povoljna'
Milan Sabic/PIXSELL

Znanstvenik upozorava nekoliko naših županija i dalje među top pet područja u Europi po incidenciji

Glavni državni epidemiolog Krunoslav Capak u ponedjeljak je rekao kako smo na kraju trećeg vala zaraze od kojega će možda ostati još neki repovi. No mnogi su odmah posumnjali kako takvo mišljenje ima više veze s predstojećim izborima, nego sa stvarnim stanje. 

''To da je krivulja prelomljena djelomično je točno'', rekao je za Slobodnu Dalmaciju dr. Ozren Polašek

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dr. Polašek odbacuje tezu o izborima i optimističan je, ali ipak je nešto oprezniji u izjavama s obzirom na to da je, upozorio je, nekoliko naših županija i dalje među top pet područja u Europi po incidenciji.

Vezana vijest

Koronavirus

''Osim toga, i dalje imamo visok broj hospitaliziranih pa se ne bismo smjeli opuštati. Promjena smjera epidemije svakako je vidljiva, ako ništa drugo, u posljednja četiri tjedna nismo imali značajan porast brojki, ali situacija nije povoljna. Iskreno, ja sam se nadao i nižim brojkama'', kazao je Polašek, koji je inače profesor splitskog Medicinskog fakulteta i član Savjeta Vlade RH.

Vjeruje da će s dolaskom toplijih dana biti smanjene mogućnosti širenja virusa, ali upozorava kako bismo mi ljetu morali pomoći i tako što ćemo se i dalje obavezno pridržavati mjera.

''Kao što vidimo, turisti će doći, ljudi žele putovati. Srećom, cjepiva ima dovoljno i sada kad smo procijepili starije i bolesne, trebali bismo procijepiti većinu radno aktivnih kako bismo spasili sezonu. Drugim riječima, cjepivom smo dosad spasili ugrožene građane, a sada bismo trebali spasiti ekonomiju'', zaključio je splitski znanstvenik.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!