Ostani doma
Koronavirus

situacija nije dobra

Tragedija u varaždinskoj bolnici! Preminula mlada trudnica: 'Uspjeli smo je poroditi...'

Tragedija u varaždinskoj bolnici! Preminula mlada trudnica: 'Uspjeli smo je poroditi...'
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Tijekom ovog mjeseca u bolnici je zabilježen linearni porast hospitalizacije osoba zaraženih koronavirusom

U varaždinskoj bolnici tijekom noći je zbog teške upale pluća uzrokovane covidom-19 umrla 32-godišnja rodilja, no liječnici su uspjeli poroditi dijete, izvijestio je u utorak ravnatelj bolnice Nenad Kudelić.

„Riječ je o mladoj ženi od 32 godine koju smo uspjeli poroditi, ali je zbog komplikacija, odnosno teške upale pluća, preminula”, rekao je Kudelić Hini.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tijekom ovog mjeseca u bolnici je zabilježen linearni porast hospitalizacije osoba zaraženih koronavirusom, a iako se u posljednjih nekoliko dana brojka ustabilila kliničke slike bolesnika puno su teže.

Kudelić kaže kako je u prethodnom valu pandemije uz dvostruko veći broj hospitaliziranih pacijenata, odnosno njih 300, na respiratoru bio manji broj ljudi, najviše u jednom trenutku njih 24-ero.

"Pacijenti završe u bolnici već nakon pet ili šest dana"

„U ovom valu broj hospitaliziranih je upola manji, ali bolesnika koji zahtijevaju intenzivno liječenje i respiratore je između 25 i 30”, istaknuo je Kudelić

Ranije se ljudima stanje pogoršavalo nakon 10 do 15 dana, a danas je to razdoblje kraće pa pacijenti završe u bolnici već nakon pat ili šest dana, i to s naglim pogoršanjem.

„Ti pacijenti vrlo brzo završe na visokim dozama kisika, a nerijetko i na respiratoru. Osim toga, u prijašnjem valu statistika je govorila u prilog osoba starije životne koje su imale izraženije komorbiditete, a sad je sve veći postotak teže oboljelih koji nemaju drugih komorbiditeta”, naglasio je ravnatelj varaždinske bolnice.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!