Ostani doma
Koronavirus

Hrvati na igli

Hrvatske brojke napokon djeluju malo bolje. Broj oboljelih se smanjuje, broj utrošenih cjepiva prešao milijun

Cijepljeno je 797 tisuća osoba od kojih je 229 tisuća primilo drugu dozu

Nastavlja se pad broja novozaraženih: U zadnja 24 sata zabilježeno ih je 1435 novozaraženih, uz 33-oje preminulih. S druge strane, kao što smo javili, masovno cijepljenje konačno napreduje. Hrvatska je potrošila prvih milijun doza.

Prema podacima iz središnjeg registra cijepljenih osoba - od početka cijepljenja krajem prosinca do jučer utrošeno je točno 1.025.701 doza. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Cijepljeno je 797 tisuća osoba od kojih je 229 tisuća primilo drugu dozu. To je gotovo 20 posto ukupne populacije Hrvatske, odnosno 23 cijela 7 posto odraslog stanovništva.

Najviše je utrošeno Pfizera i to 607 tisuća doza, slijedi AstraZeneca s 275 tisuća, pa Moderna sa 130 tisuća i Johnson and Johnson sa 1615. Za čak 11 395 doza ne zna se status.

Vezana vijest

Nacionalni stožer civilne zaštite

Najviše je cijepljenih među starijima od 70 godina, od kojih je 54 posto dosad primilo barem prvu dozu.

Najviše cijepljenih u Zagrebu

Najviše je cijepljenih prvom dozom u Gradu Zagrebu - gotovo 23 posto stanovnika - dok je najviše cijepljenih drugom dozom u Sisačko-moslavačkoj županiji, osam i pol posto ukupnog stanovništva koje je među prvima cijepljeno.

U Hrvatsku je dosad stiglo milijun i 315 tisuća doza, znači još je više od 300 tisuća nepotrošeno. Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak kaže da ćemo sve potrošiti, a slikovito je objasnio zašto se cijepljenja ne treba bojati.

"Rizik od tromboeboleskog događaja manji od jedan na milijun. Dakle to kad se primite za ključeve automobila vi ste u većem riziku da ćete smrtno stradati nego ako primite dozu AstraZenece i mogu vam još brojne druge primjer eiznijeti kakve mi sve rizike puno veće od jedan na milijun dnevno preuzimamo: vožnja autom, vožnja biciklom, konzumacija ne znam, putra ili ovoga pohane svinjetine i slične stvari to je sve puno veći rizik od onoga ako se cijepite sa AstraZenecom", Krunoslav Capak.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!