Ostani doma
Koronavirus

ideja ministarstva

Obiteljski liječnici odbili Beroša, ne žele upisati cijepljenja koja nisu proveli: 'Ne znam je li potvrda ispravna'

Obiteljski liječnici odbili Beroša, ne žele upisati cijepljenja koja nisu proveli: 'Ne znam je li potvrda ispravna'
PIXSELL

Iz Hrvatske udruge ugovornih ordinacija (HUUGO) ukazuju da su ranijih mjeseci upozoravali da će doći do problema pri izdavanju covid potvrda

Iako je Ministarstvo zdravstva u petak pozvalo građane koji nisu zabilježeni u registru cijepljenih da se jave svojim obiteljskim liječnicima kako bi ih oni upisali, obiteljski liječnici to odbijaju, piše u četvrtak Večernji list.

"To nije moguće jer svaki cjepitelj odgovara za odrađeni posao cijepljenja i upis osoba koje je on procijepio pod svojom šifrom uz broj otisnut na bočici cjepiva. Ne mogu upisati cjepiva koja se ne vežu za moje ime i na temelju potvrde za koju ne znam je li ispravna",  objašnjava dr. Sanja Klajić Grotić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pacijentima koji je zovu jer ne mogu dobiti covid potvrdu kaže da pričekaju dok ne stignu upute ministarstva i stožera jer medijske objave nisu službene upute. Jednako postupaju i brojni drugi liječnici obiteljske medicine.

Vezana vijest

Drive-in cijepljenje

Oni koji su cijepljeni, ali nisu upisani u registar ne čine jedinu kategoriju ljudi koji ne mogu dobiti covid potvrde. Iz Hrvatske udruge ugovornih ordinacija (HUUGO) ukazuju da su ranijih mjeseci upozoravali da će doći do problema pri izdavanju covid potvrda.

Ponovno su reagirali kad je dana preporuka da se oni koji su preboljeli covid cijepe samo jednom dozom, jer nijedan proizvođač cjepiva ne govori o samo jednoj dozi, nego o dvije (osim kad je riječ o cjepivu Janssen).

I zaista, nakon nekog vremena pokazalo se da u nekim zemljama ne priznaju cijepljenje jednom dozom nakon preboljenja kao cjelovitu zaštitu od covid-19 infekcije, donosi Večernji list.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!