Ostani doma
Koronavirus

povratak u normalu?

Uklanjaju se šatori ispred bolnice Dubrava: 'Srećom ih nismo koristili, iako je bilo dana kada je sve bilo spremno'

Ispred bolnice Dubrava napokon će se ukloniti šatori koji su postavljeni početkom epidemije.

Najveća Covid bolnica, Klinička bolnica Dubrava u Zagrebu, počinje se vraćati u normalu. Nakon što je početkom tjedna nakon više od 200 dana otvorila svoja vrata i za druge pacijente koji nisu oboljeli od Covida-19, u ponedjeljak je Dubrava počela s radom za polikliničke djelatnosti, dnevnu bolnicu i neinvazivnu dijagnostiku. Tijekom ljeta očekuje se da bi se mogle početi provoditi i operacije. 

Ne bude li, naravno, novog vala Covida. A do tada, nadležni su odlučili i da će ukloniti šatore koje je vojska postavljena da u slučaju potrebe i prevelikog pritiska na bolnički sustav prime prevelik broj pacijenata. U bolnici Dubrava trenutno je stotinjak Covid pacijenata.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ministar Vili Beroš je novinarima kazao da su zbivanja ovih tjedana emotivna jer je "iza nas jedan težak period jer smo pokazali koliko zdravstveni sustav i djelatnici Dubrave mogu".

"Djelatnici ove bolnice su na svojim leđima iznijeli najteži teret pandemije. Naravno, uz pomoć djelatnika iz drugih zdravstvenih ustanova. Sretan smo što svjedočimo reaktivaciji KB Dubrava i povratku njenoj prvobitnoj funkciji. Vojni šatori na sreću nisu bili upotrebljeni, ali mogli su biti", kazao je Beroš. Istaknuo je da nas to treba osvijestiti da se cijepimo, kako nam ne bi šatori ponovno trebali.

Ravnatelj bolnice dr. Ivica Lukšić također je rekao da se šatori srećom nisu koristili. "Bilo je zimus dana kada je sve bilo spremno za njihovo korištenje, ali nisu. Ali su nama dali uvjerenje da nismo sami u borbi protiv Covida".

Vezana vijest

Vili Beroš

Ministar Beroš je još jednom izašao za govornicu kako bi ponovno pozvao sve građane na odgovorno ponašanje i na cijepljenje. Govorio je i o načinima da se ponuka građane na cijepljenje koji bi mogli biti i financijski.

"Kada je riječ o nagrađivanju, zahvalio sam županu Krapinsko-zagorske na ideji nagrađivanja kartom u njihovim toplicama. I sami razmišljamo o nagradama za one koji se odluče cijepiti, kazao je Beroš.

Hoćete li se cijepiti?

Rezultati
  • Već jesam   50% (1370)
  • Hoću   31% (848)
  • Ne namjeravam se cijepiti   19% (531)
Vrati se na glasanje

Ministar je najavio i da se razmišlja da se napravi način da se cijepljenim građanima omogući da slobodno pohode masovnije događaje. Taj bi se plan trebao objaviti u idućim danima, kazao je.

Na sjednici Vlade ranije danas je ministar Beroš rekao da pada broj zaraženih i hospitaliziranih, odnosno da su na bolničkom liječenju 482 osobe, dok ih je 48 na respiratoru.

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!