Ostani doma
Koronavirus

dekan Medicinskog fakulteta

Fuchs ocijenio Pavelićev istup o cjepivu neopreznim

Fuchs ocijenio Pavelićev istup o cjepivu neopreznim
Miroslav Lelas/PIXSELL

Pavelić je cjepivo povezao s teorijom zavjere na okruglom stolu o cijepljenju protiv koronavirusa, te istaknuo da se istina cenzurira

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs u utorak je ocijenio da je dekan Medicinskog fakulteta u Puli Krešimir Pavelić neoprezno u javnosti iznio stajalište o cenzuri istine o cjepivu, te poručio da ne opravdava Pavelićev istup. 

Neoprezno je u javnosti iznio svoj stav o cijepljenju. To je predmet za znanstvenu raspravu, a ne za javno predavanje, komentirao je Fuchs Pavelićevo predavanje o navodnim komplikacijama cjepiva koje se skrivaju od javnosti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pavelić je cjepivo povezao s teorijom zavjere na okruglom stolu o cijepljenju protiv koronavirusa, te istaknuo da se istina cenzurira.

Fuchs je za Pavelića rekao da je ozbiljan znanstvenik i ne kani ulaziti u neke od citiranih dijelova njegova predavanja. Međutim ovakav istup definitivno nije za "javnu scenu" nego nešto što se raspravlja na znanstvenim skupovima.

"Naravno da za svaki argument postoji čitav niz protuargumenata i jedino se kroz znanstvenu diskusiju može dolaziti do jednoznačnih zaključaka", ocijenio je ministar Fuchs nakon Državne smotre učeničkih radova u pilot-projektu "Biosigurnost i biozaštita" u zagrebačkom HNK.

Fuchs je poručio da ne opravdava Pavelićev neoprezan istup u javnosti te istaknuo važnost što veće procijepljenosti jer u ovom trenutku nemamo nikakvu drugu mogućnost borbe protiv epidemije osim cijepljenja. 

Vezana vijest

"Da je postojalo cjepivo 1918. protiv španjolske gripe, ta bolest ne  bi odnijela preko 50 milijuna žrtava u svijetu. Nestala je kada je imunizirana većina populacije. Nećemo valjda sjediti skršenih ruku i primjenjivati mjere iz tog vremena", upitao je ministar.

Što se tiče Pavelićevog naslova dekana, rekao je da je to interna stvar Sveučilišta u Puli koje jednu od svojih organizacijskih jedinica naziva Fakultetom medicine, iako se tamo provode samo studiji sestrinstva i fizikalne terapije, a što se tiče studija medicine u Puli, on nije prošao sve akreditacijske postupke. 

"Zašto su oni to nazvali Fakultetom medicine i zašto njega zovu dekanom to treba pitati rektora Sveučilišta u Puli jer Ministarstvo ne postavlja ni rektore ni  dekane na pojedinim sveučilištima", rekao je Fuchs novinarima.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!