Ostani doma
Koronavirus

STRAHUJE SE OD DELTA SOJA

Von der Leyen ističe kako covid-19 još nije poražen: 'EU isporučio dovoljno doza da se cijepi 70 posto odraslih'

Von der Leyen ističe kako covid-19 još nije poražen: 'EU isporučio dovoljno doza da se cijepi 70 posto odraslih'
AP

Europska komisija ranije je upozorila da bi zarazna delta varijanta koronavirusa mogla postati dominantna u Europi ovo ljeto

Europska unija isporučila je državama članicama dovoljno doza cjepiva protiv koronavirusa za cijepljenje najmanje 70 posto odraslih, izjavila je šefica Europske komisije Ursula von der Leyen.

Von der Leyen je pozvala članice EU-a da povećaju cijepljenje i rekla da će širom Unije biti distribuirano 500 milijuna doza do nedjelje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Europska unija održala je svoju riječ. Ovaj vikend isporučili smo dovoljno cjepiva zemljama članicama kako bi mogle u potpunosti cijepiti najmanje 70 posto odraslih u EU-u ovaj mjesec", rekla je von der Leyen u video izjavi.

"Ali covid-19 još nije poražen. Spremni smo isporučiti još cjepiva, uklučujući protiv novih varijanti", kazala je ona.

Vezana vijest

Koronavirus

Europska komisija ranije je upozorila da bi jako zarazna delta varijanta koronavirusa mogla postati dominantna u Europi ovo ljeto, pozivaući se na procjene agencije EU-a za prevenciju bolesti.

Nedavne studije pokazale su da delta varijanta smanjuje učinkovitost cjepiva protiv simptomatske infekcije, ali da su dvije doze cjepiva visoko učinkovite u sprječavanju teške bolesti i smrti.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!