Ostani doma
Koronavirus

borba s koronavirusom

Božinović na sjednici Vlade otkrio da je Stožer donio šest odluka: Evo koje su nove mjere na snazi

Božinović na sjednici Vlade otkrio da je Stožer donio šest odluka: Evo koje su nove mjere na snazi
Pixsell

Nacionalni stožer donio je šest novih odluka na nacionalnoj razini u trajanju do 30. rujna

Na današnjoj sjednici Vlade, ministar Davor Božinović kazao je da je Nacionalni stožer donio šest novih odluka na nacionalnoj razini u trajanju do 30. rujna.

Uz tri odluke kojima se produljuju mjere koje se odnose se na obvezno korištenje zaštitnih maski za lice, rad trgovina i organizaciju javnog prijevoza, Božinović je otkrio još koje su odluke donešene:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Stožer je donio i odluku o obveznom posjedovanju EU digitalne covid potvrde za popisivače i kontrolore zbog skorašnje provedbe druge faze popisa stanovništva", kazao je Božinović.

Dodao je i da je donešena izmjena odluke o ograničavanju okupljanja kojom je propisana nova mjera kojom je dopušteno održavanje sajmova i drugih gospodarskih i turističkih događanja, te priredbi na kojima se prodaju, izlaži ili prikazuju proizvodi u zatvorenim prostorima, uz uvjet da organizator osigura da u te prostore ulaze samo osobe koje posjeduju EU digitalnu Covid potvrdu, dakle izlagači, posjetitelji.

Vezana vijest

Andrej Plenković

"I treće, to je izmjena Odluke o privremenoj zabrani i privremenom ograničavanju prelaska preko granice u kojoj je novina da državljani trećih zemalja koji dolaze u RH iz turističkih razloga i koji posjeduju potvrdu o uplati smještaja sada mogu predočiti i potvrdu o rezervaciji smještaja te će im se odobrit ulazak u RH. Negativni nalaz PCR testa i dalje ne smije biti stariji od 72 sata", rekao je ministar Božinović na sjednici Vlade.

Što je rekao ministar Božinović pogledajte u videu od 06:12.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!