Ostani doma
Koronavirus

VREMENSKI OGRANIČENO

U hrvatskom susjedstvu uvode 'super COVID potvrdu': Evo o čemu se radi

U hrvatskom susjedstvu uvode 'super COVID potvrdu': Evo o čemu se radi
Shutterstock

Nešto strožom COVID potvrdom vlast nastoji izbjeći lockdown za Božić

Italija, država koja je prošle godine mogli bismo reći, prošla jedan od najcrnjih COVID scenarija, muku muči s pandemijom, ali i prosvjednicima. Kao u i Hrvatskoj i u susjednoj nam državi prosvjeduje se i to gotovo mjesec dana. 

S druge strane, vlast uvodi strože mjere. Kako javlja Slobodna Dalmacija, ministar državne uprave, Renato Brunetta najavio je uvođenje "super COVID potvrde" koju je predstavio kao "super green pass". Nju bi naime posjedovali cijepljeni i oni koji su preboljeli COVID-19, a uz pomoć iste mogli bi se kretati posvuda dok im traje imunitet. S druge strane, necijepljeni, ali s negativnim brisom, ne starijim od 48 sati, smjeli bi samo do posla. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Mjera je to kojom tamošnja vlast nastoji izbjeći potpuni lockdown za Božić, no o istoj još uvijek trebaju odlučiti guverneri, odnosno predsjednici talijanskih oblasti. Također, razmišlja se i da od prosinca do travnja Talijani rade od doma i to u svim državnim službama koje to mogu. 

Vezana vijest

austrija covid

Inače, u Italiji je najmanje jednu dozu primilo 46.955.559 stanovnika, što čini 86,94 posto stanovnika. Drugom dozom cijepljeno je 84,50 posto stanovništva, a trećom, booster dozom njih čak 60,93 posto. S druge strane, necijepljenih je više od 6 milijuna.

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!