Ostani doma
Koronavirus

CEZIH U RASULU

U ljekarnama pao sustav, građani ostali bez COVID potvrda: 'Nije radio ni prošlog tjedna, ali su bar najavili'

U ljekarnama pao sustav, građani ostali bez COVID potvrda: 'Nije radio ni prošlog tjedna, ali su bar najavili'
RTL

Provjerili smo kakvoj alternativi građani sada mogu pristupiti

"Aplikacija je nedostupna", obavijest je koju su tijekom jutra dobili neki ljekarnici koji su pokušali pristupiti sustavu CEZIH uz pomoć kojeg izdaju COVID potvrde onim građanima koji su se na COVID-19 testirali u njihovim ustanovama. 

Shodno tome, svi oni koji su se na to odlučili ostat će bez COVID potvrda koje im odlukom Stožera sada trebaju za pristup radnom mjestu, ali i nekim državnim uslugama. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

O čemu je riječ upitali smo Anu Soldo, predsjednicu Hrvatske ljekarničke komore koja nam govori kako još nije zaprimila nikakve informacije s terena pa dodala kako CEZIH nije radio ni prošlog tjedna, jedan dan kada se dograđivao, no o tome su bili obaviješteni dva dana ranije. Sada, govori, nikakvu obavijest nisu dobili. 

Vezana vijest

Ana Soldo

O čemu je riječ upitali smo Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) te ćemo njihov odgovor objaviti po pristizanju. 

S druge strane, kakva je alternativa onima koji su ostali bez COVID potvrde bez prethodnog upozorenja, Soldo nam pojašnjava da su ljekarnicima izdali uputu da izdaju COVID potvrdu ili potvrdu o nalazu, bio on negativan ili pozitivan. No, on nije COVID potvrda pa nije jasno ni može li se tako koristiti. 

"To sada ovisi o ustanovi kojoj žele pristupiti te o tome hoće li potvrda o nalazu njima biti valjan dokument", zaključuje Soldo. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!