Ostani doma
Koronavirus

LJEKARNICI BEZ PRISTUPA

Svi su pohrili po COVID potvrde? Iz HZZO-a objasnili zašto jutros nije radio CEZIH: 'Uobičajeno za ponedjeljak'

Svi su pohrili po COVID potvrde? Iz HZZO-a objasnili zašto jutros nije radio CEZIH: 'Uobičajeno za ponedjeljak'
Ilustracija/Dubravka Petric/PIXSELL

Uz pomoć sustava CEZIH, ljekarnici izdaju COVID potvrde te ostvaruju pristup zdravstvenim podacima osiguranika

Nakon što smo izvijestili kako je tijekom jutra ljekarnicima bio nedostupan sustav CEZIH kojeg koriste za izdavanje COVID potvrda onima koji su se odlučili testirati u njihovim ustanovama, javili su se i iz Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO). 

Centralni zdravstveni informacijski sustav Republike Hrvatske (CEZIH) nije pao, već je bio nešto usporen zbog velike količine testiranja koja su se morala unijeti u sustav te povećanog broja zahtjeva za izdavanjem EU digitalnih COVID potvrda, što je uobičajeno za ponedjeljak, govore nam. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dodaju i kako je u jutarnjim satima u dva navrata, u kraćim vremenskim intervalima zabilježen otežan pristup dijelu izdavatelja, ali su potvrde, navode, u pojedinim slučajevima, stizale s vremenskim odmakom.

Vezana vijest

COVID potvrde

"Svi građani koji su danas zatražili svoje EU digitalne COVID potvrde su ih preuzeli. Do 12 sati izdano je više od 30.000, od toga 20.000 potvrda o testiranju. Od početka rada kroz hrvatski nacionalni sustav izdano je više od 3,5 milijuna potvrda, koje je zatražilo više od 2,5 milijuna građana", zaključili su. 

Podsjetimo, tijekom jutra javili su nam se ljekarnici koji tvrde kako je aplikacija nedostupna, no kada smo kontaktirali predsjednicu Hrvatske ljekarničke komore, Anu Soldo, ona nije bila upoznata s problemima, ali nam je istaknula kako je i prošlog tjedna sustav bio nedostupan. Tada su pak bili ranije upozoreni da se radi na dogradnji sustava te kako isti neće biti dostupan u određenom periodu. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!