Ostani doma
Koronavirus

state department

OBJAVLJEN POPIS: Upozorenje protiv putovanja u Njemačku i Hrvatsku

OBJAVLJEN POPIS: Upozorenje protiv putovanja u Njemačku i Hrvatsku
Shutterstock

Hrvatska je na popisu visokorizičnih zemalja

Američki State Department upozorio je u ponedjeljak da se ne putuje u Njemačku zbog trenutnog ubrzanog širenja koronavirusa u toj zemlji, a na popisu visokorizičnih zemalja nalazi se i Hrvatska.

Upozorenje State Departmenta na razini 4 protiv putovanja u Njemačku povezano je s najnovijom procjenom situacije američkog Centra za kontrolu i sprečavanje bolesti (CDC).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Izbjegavajte putovanja u Njemačku. Ako morate tamo ići, osigurajte se da prije puta budete potpuno cijepljeni", upozorava CDC.

"Zbog trenutne situacije u Njemačkoj, čak i potpuno cijepljenima može prijetiti rizik da dobiju i šire varijante COVIDA-19", dodaje CDC.

Vezana vijest

lijek za covid

Njemačka se suočava s porastom broja zaraženih i medicinski stručnjaci i kancelarka Angela Merkel upozorili su da se bolnice već bore u nekim regijama. Broj novih slučajeva zaraze u zemlji udvostručuje se svakih 12 dana.

Njemačka i Danska su među državama za koje je objavljeno upozorenje na razini 4, najviši stupanj ljestvice CDC-a.

Upozorenje razine 4 također se primjenjuje za druge države u Europi trenutno teško pogođene pandemijom, među kojima su Belgija, Hrvatska, Mađarska, Austrija i Nizozemska.

Za Francusku i Italiju primjenjuje se razina 3, u sklopu koje se putnike poziva da razmotre svoje planove za putovanja.

Prije pandemije, najviši stupanj upozorenja bio je uglavnom rezerviran za države poput Afganistana i Iraka,  u kojima traju krize i sukobi.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!