Ostani doma
Koronavirus

33 na respiratoru

Otvara se još jedan intenzivni odjel u KB Dubrava. Zamjenica ravnatelja o prosvjedu: 'Tek ćemo osjetiti posljedice tog okupljanja'

Otvara se još jedan intenzivni odjel u KB Dubrava. Zamjenica ravnatelja o prosvjedu: 'Tek ćemo osjetiti posljedice tog okupljanja'
Emica Elvedji/PIXSELL

'Nadamo se da ćemo scenarij od prošle godine izbjeći', rekla je

U KB-u Dubrava sada su primarno orijentirani na bolesnike s covid-dijagnozom.

"Imamo 190 bolesnika, a 33 je na respiratoru. Sukladno tome, odlučili smo da se smanje elektivni zahvati. Oni najugroženiji bolesnici i onkološki bolesnici će biti zbrinuti. I dalje se nastavljaju dijagnostičke pretrage, ali u smanjenom obliku", rekla je zamjenica ravnatelja Kliničke bolnice Dubrava Diana Rudan.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Čitav zdravstveni sustav će nastojati izaći u susret bolesnicima koji nisu covid-pozitivni, kaže Rudan, ali prioritet su covid-bolesnici, hitni bolesnici i onkološki bolesnici.

"Sutra se otvara još jedna, četvrta intenzivna jedinica. Kapaciteti su nam prilično puni, da ne kažem popunjeni. Zasad smo se dobro organizirali i nećemo trebati tražiti liječnike izvan naše bolnice", pojasnila je za N1.

Rudan ističe da je klinička slika bolesnika teška.

"Sama brojka od 33 bolesnika na respiratoru dovoljno o tome govori. Nadam se da smo na vrhuncu pandemije, da smo dobro organizirani i nadamo se da ćemo scenarij od prošle godine izbjeći", rekla je.

O okupljanju prosvjednika na Trgu bana Jelačića kaže da misli da je to okupljanje bilo nerazumno.

"Mislim da ćemo sad tek osjetiti posljedice tog okupljanja. Apsolutno sam za to da se ljudi cijepe", govori Rudan.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!