Ostani doma
Koronavirus

BRZO ŠIRENJE

Iz Mozambika u Italiju stigao novi soj koronavirusa: Susjedi zabilježili prvi slučaj Omikron soja

Iz Mozambika u Italiju stigao novi soj koronavirusa: Susjedi zabilježili prvi slučaj Omikron soja
AP Images

Italija je u petak zabranila ulazak na svoj teritorij svim osobama koje su posljednjih 14 dana boravile u Južnoj Africi

U Italiji je otkriven prvi slučaj nove COVID varijante Omikron kod muškarca u području Napulja, koji se vratio iz Mozambika, objavio je u subotu Viši zdravstveni institut (ISS).

"Laboratorij bolnice Sacco u Milanu, specijalizirane za zarazne bolesti, sekvencirao je genom iz pozitivnog uzorka pacijenta koji je došao iz Mozambika", navodi ISS u priopćenju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Pacijent i članovi njegove obitelji su dobrog zdravlja. Zakazano je sekvenciranje uzoraka uzetih od članova njegove obitelji koji žive u regiji Kampanija", dodaje ISS. 

Italija je u petak zabranila ulazak na svoj teritorij svim osobama koje su "posljednjih 14 dana boravile u Južnoj Africi".

Vezana vijest

Tatjana Nemeth Blažić

Osim toga svi letovi iz te regije su zabranjeni. Vlada također zahtijeva da se sve osobe koje su boravile u Južnoj Africi posljednjih 14 dana, a već su na talijanskom tlu, jave odmah zdravstvenim vlastima, da naprave molekularni test, ostanu u karanteni 10 dana i zatim ponove test. 

Italija, kao i cijela Europa doživljava porast broja novozaraženih COVIDOM-19 i pokušava se zaštititi na sve načine. 

U srijedu je talijanska vlada odlučila ubrzati cijepljenje trećom, booster dozom cjepiva protiv covida i uvesti ograničenja za necijepljene.

Italija koja ima više od 133.000 umrlih od početka pandemije, posljednjih dana ima više od 10.000 novozaraženih dnevno, a u subotu ih je bilo 12.877.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!