Ostani doma
Koronavirus

problemi

Dr. Ivić: 'Kada oboljele pitamo zašto se nisu cijepili, svi odgovaraju isto... I to je ono najstrašnije'

Dr. Ivić: 'Kada oboljele pitamo zašto se nisu cijepili, svi odgovaraju isto... I to je ono najstrašnije'
Ivo Čagalj/Pixsell

Svi oni koji dolaze u teškom stanju u bolnicu i koji se nisu cijepili imaju iste razloge necijepljenja

Splitsko-dalmatinska županija ima oko 450 tisuća stanovnika, a svoje cijepljenje protiv Covida završilo oko 180 tisuća ljudi, dok se jednom dozom cijepilo 55 posto odraslog stanovništva (oko 247 tisuća ljudi).

"Ta jedna doza nije dovoljna da pruži dovoljnu zaštitu, jer da je dovoljna, onda bi se svi cijepili jednom dozom", kazuje doc. dr. sc. Željka Karin, ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdrastvo SDŽ za Slobodnu Dalmaciju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

No, usprkos brojkama, umiranju, priključenima na respiratoru, ljudskoj patnji..., stanovništvo SDŽ se odbija cijepiti.

Svi oni koji dolaze u teškom stanju u bolnicu i koji se nisu cijepili imaju iste razloge necijepljenja.

"Sve njih pitamo zašto se niste cijepili i svi oni odgovaraju isto. Zbog straha od nuspojava cijepljenja. I to je ono najstrašnije. Oni uopće ne mogu percipirati da će ih cjepivo zaštiti i da će uz cjepivo imati veće šanse da ne dobiju Covid. I tu se vidi najviše utjecaj loših, negativnih informacija koje neuki narod može pročitati najviše na društvenim mrežama. Toliko se toga napisalo o tome da cjepivo donosi negativne nuspojave i toliko je narod "zatrovan" tim informacijama, da ljudi uopće ne mogu percipirati da ih cjepivo spašava. Njihov doživljaj putem društvenih mreža je da su nuspojave cijepljenja strašne, što je apsolutno krivo, a nisu svjesni toga da ono strašno tek dolazi, ukoliko se nisu cijepili. Svi oni razmišljaju 'neće valjda mene, mene će Bog čuvati'. Svi imaju društvene mreže, a ja ne mogu 'popraviti' društvene mreže, na kojima oni čitaju sve i svašta, gomilu laži o cjepivu", ispričao je prof. dr. sc. Ivo Ivić, predstojnik Klinike za infektologiju KBC-a Split.

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!