Ostani doma
Vijesti / Koronavirus
pratite uživo

U Splitu zaražen djelatnik Hitne pomoći! Jezive scene na izlazima iz Murtera i Betine

Broj oboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj veći je za 36 u odnosu na utorak

U Hrvatskoj su 442 osobe zaražene koronavirusom, 10 ih je na respiratoru. Jedna osoba je preminula, riječ je o starijem muškarcu iz Istre - Više čitajte OVDJE.

Izliječena su 22 bolesnika, očekuje se da će danas još neki biti pušteni kući.

Preporučeno za tebe

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zaražena su i trojica hrvatskih vojnika u Litvi, a 39 ih je u izolaciji. 

Dramatično je na Murteru, a nova dva žarišta su u Osijeku.

Planirano je ukidanje komercijalnih avionskih linija unutar Hrvatske. 

 

Ključni događaji

novi događaji ()

prethodni

Učitaj nove događaje ()

Ministar Beroš posjetio Osijek i smiruje paniku: 'Situacija nije alarmantna, pod nadzorom je'

Ministar zdravstva Vili Beroš posjetio je KBC Osijek, u kojem su dva pacijenta zaražena koronavirusom, a zbog čega je u tijeku epidemiološki nadzor u KBC-u. Pritom je naglasio da se situacija drži pod kontrolom.

Više čitajte OVDJE.

Pogledajte kako su vatrogasci i policija pretvorili Murter i Betinu u karantenu

Galerija fotografija nalazi se OVDJE.

U Hrvatskoj 442 zaražena i prva potvrđena smrt od koronavirusa: Izliječeno je 22 bolesnika

U Hrvatskoj je od jutro 24 novopotvrđenih bolesnika od koronavirusa, ukupno 442 zaraženih. Na respiratoru je 10 deset osoba - sedam u Zagrebu, dvije u Osijeku i jedna u Rijeci, a prosječna dob bolesnika na respiratoru je 61 godina.

Nažalost, potvrđeno je i da je osoba iz Istre ipak preminula od virusa, ali i da se jednoj od osoba na respiratoru stanje pogoršalo.

Više čitajte OVDJE.

Što treba znati o samoizolaciji i kako se ponašati s ukućanima? Seks je zabranjen, kao i izlasci!

Učinkovita mjera za suzbijanje širenja koronavirusa svakako je samoizolacija, koja se određuje svakoj osobi koja je bila u kontaktu sa zaraženom osobom, pa čak i ako je bila u kontaktu s kontaktom zaražene osobe. Pridržavanje te mjere iznimno je bitno i tko je prekrši, bit će kažnjen.

Stoga, treba prihvatiti aktualnu stvarnost i tih 14 dana oko 15.000 Hrvata mora se strpiti, izdržati... A sve ono što treba znati, u detalje je objasnila prim. Tatjana Nemeth Blažić, dr. med. specijalist epidemiologije iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Više pročitajte OVDJE.

Skupina zemalja traži od EU-a zajedničku obveznicu

Čelnici devet zemalja-članica pozvali su pismom Europsku uniju da se dogovori "zajednički instrument duga" radi financiranja podrške kompanijama u zdravstvenom sektoru i širem gospodarstvu u borbi protiv koronavirusa.

Split: Zaražen djelatnik Hitne pomoći

Medicinski tehničar Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije pozitivan je na koronavirus, zbog čega je u srijedu pet njegovih kolega poslano u samoizolaciju, a kompletni prostor Hitne pomoći je dezinficiran.

 Ravnatelj tog zavoda Leo Luetić potvrdio je Hini da je zaraženi medicinski tehničar radio kao dispečer u Prijavno-dojavnoj jedinici gdje se javljao na telefon, pa nije bio u direktnom niti bilo kakvom drugom kontaktu s pacijentima.

 "Točno je da je jedan naš djelatnik, a radi se o medicinskom tehničaru, pozitivan na koronavirus. On je radio kao dispečer uz telefon u zgradi, pa samim tim što nije bio u kontaktima nije mogao zaraziti pacijente", rekao je Luetić.

 Izvijestio je da je u samoizolaciju poslano pet djelatnika koji su kao dispečeri radili na istim poslovima kao zaraženi, a cijeli prostor Hitne pomoći ujutro je dezinficiran, odnosno dekontaminiran.

Split: Koronavirusom zaražena 31 osoba

U Splitsko-dalmatinskoj županiji trenutno je 31 osoba pozitivna na koronavirus, a danas je 28 osoba napustilo karantenu u Duilovu nakon što im je istekao 14-dnevni rok za boravak u njoj, izvijestio je u srijedu načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Luka  Brčić.

"Od  31 osobe zaražene virusom u našoj županiji 18 ih je iz Splita, a opće zdravstveno stanje svih njih  je zadovoljavajuće," rekao je  Brčić  na konferenciji za novinare.

Po njegovim riječima u Splitsko-dalmatinskoj županiji je 246 osoba u samoizolaciji.

U Karlovcu dva nova slučaja

U Karlovačkoj županiji ukupno je 18 osoba zaraženih koronavirusom, među njima i dvije nove pacijentice kojima je u utorak potvrđena zaraza, od kojih je jedna bila u kontaktu s ranije zaraženom osobom, a druga se zarazila u inozemstvu.

 Ravnatelj županijskog Zavoda za hitnu medicinu Nikša Antica rekao je u srijedu na video konferenciji županijskog Stožera civilne zaštite da je na liječenju u Karlovcu 16 zaraženih, a za četiri nalaza još se čeka testiranje jesu li pozitivni na virus.

Pacijenti u Rijeci stabilno

Ravnatelj riječkog Kliničkog bolničkog centra Davor Štimac izjavio je u srijedu kako je stabilna situacija vezana za 26 zaraženih koronavirusom koji se liječe u ovoj bolnici, osim što je jednoj starijoj ženi potreban respirator.

Štimac je kazao kako je riječ o ženi starijoj od 60 godina čije je stanje teže, ali stabilno, a to je prva oboljela od koronavirusa s potrebom za respriratorom u riječkoj bolnici.

Četiri nova zaražena u Krapinsko-zagorskoj županiji

Krapinsko-zagorska županija ima četvero novozaraženih koronavirusom te ukupno 32 pozitivna testa, izvijestili su u srijedu iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Ravnatelj Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana Tihomir Vančina zadovoljan je što su nakon deset novih slučajeva u utorak, u srijedu bila samo četiri. Tri su pacijenta s područja Pregrade, a jedan s područja Krapine.

Učitaj prethodne događaje

Reci što misliš!