Vijesti / Koronavirus

bacili ljagu na svoj poziv

Dvoje policajaca udaljeno iz službe: Imali neprimjerene reakcije na borbu protiv koronavirusa

Dvoje policajaca udaljeno iz službe: Imali neprimjerene reakcije na borbu protiv koronavirusa
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Policajac je u videu komentirao trenutnu situaciju oko provođenja mjera zaštite protiv širenja Koronavirusa

Rješenjem načelnika Policijske uprave zagrebačke pokreće se disciplinski postupak protiv dvoje policajaca. U trenucima dok policijski službenici diljem Hrvatske nesebično daju doprinos društvenoj zajednici štiteći živote i imovinu naših građana u izvanrednim okolnostima poput borbe protiv koronavirusa, potresa u Zagrebu, te nimalo ugodnih vremenskih uvjeta, dvoje policijskih službenika bacili su ljagu na policijski poziv.

Neprimjeren video

Načelnik Policijske uprave zagrebačke današnjeg je dana iz službe udaljio jednog policijskog službenika i jednu policijsku službenicu i to zbog nedoličnog ponašanja u službi ili izvan nje, a koje ponašanje šteti ugledu službe.
 
Policajac Policijske uprave zagrebačke je snimio i na društvenim mrežama objavio video sadržaj koji je neprimjeren, a u kojem vulgarno i neprimjereno komentira ponašanje građana i trenutnu situaciju oko provođenja mjera zaštite protiv širenja Koronavirusa.
 
Policajka, za razliku od njega, na društvenoj mreži nije objavila video već tekst u kojem, koristeći činjenicu da se na policijske službenike ne odnosi zabrana napuštanja mjesta prebivališta i boravišta, nudila prijevoz drugim osobama zanemarujući odredbe Odluke koja je na snazi.

Udaljeni iz službe

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Rješenjem načelnika Policijske uprave zagrebačke dvoje policijskih službenika udaljeni su iz službe jer su teško naštetili ugledu policije te postoji sumnja da su počinili težu povredu službene dužnosti opisanu u članku 96. stavku 1. točka 7.  Zakona o policiji.
 
Također, protiv oboje će se pokrenuti disciplinski postupak pred Prvostupanjskim disciplinskim sudom Ministarstva unutarnjih poslova. Ovakva ponašanja policijskih službenika teško su naštetila ugledu policijske službe koja je nadležna za provedbu i nadzor Odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i čiji djelatnici trebaju služiti za primjer te su pored navedenog uvrijedili sve svoje kolege koji u ovim teškim i rizičnim trenucima nesebično služe građanima.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Reci što misliš!