Ostani doma
Vijesti / Koronavirus

BRZA REAKCIJA

Ministar Beroš posjetio Osijek pa smirio nastalu paniku: 'Situacija nije alarmantna, pod nadzorom je'

Ministar Beroš posjetio Osijek pa smirio nastalu paniku: 'Situacija nije alarmantna, pod nadzorom je'
Davor Javorović/Pixsell

'Ponekad nemamo vremena čekati rezultate testiranja i to se dogodilo jučer u Osjieku.'

Ministar zdravstva Vili Beroš posjetio je KBC Osijek u kojem su dva pacijenta zaražena koronavirusom zbog čega je u tijeku epidemiološki nadzor u KBC-u. Pritom je naglasio da je situacija pod kontrolom.

"Postoji određen broj bolesnika koji su pozitivni na koronavirus u KBC-u Osijek, dvoje je na intenzivnom liječenju, to su okolnosti koje nisu dobre, ali su takve kakve jesu, došao sam dati potporu djelatnicima i ravnatelju KBC-a Osijek", rekao je ministar Vili Beroš, prenosi N1.

Dodao je i da su u KBC-u Osijek napravili sve prema uputama Nacionalog stožera civilne zaštite poput pripreme primarnog respiracijskog centra i sekundarnih i tercijarnih centara.

"Desilo se to što se desilo, liječnici uvijek postupaju s namjerom spasiti život, mislim da nije došlo do propusta u postupanju, svi su svjesni da nema načina da se vidi je li neki pacijent pozitivan na koronavirus li nije, ponekad nemamo vremena čekati rezultate testiranja i to se dogodilo jučer u Osjieku. Nisam primijetio nikakve propuste", naveo je Beroš pa zaključio:

"Riječ je o novoj bolesti i svi iz dana u dan učimo i pripremamo se za nove okolnosti. Situacija nije alarmantna, pod nadzorom je."

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!